Stichting Duvelhok

Stichting Duvelhok
St. Josephstraat 133
5017 GG  Tilburg
(013) 822-8588

info@duvelhok.com

Stichting Duvelhok

De poorten en deuren van het Duvelhok staan sinds juni 2016 weer open. Het rijksmonument is extraverte, publieksvriendelijke en voor iedereen toegankelijke plaats waar je niet meer omheen kunt.

Het pand is een belangrijke sfeermaker en speler in het Veemarktkwartier. Een laagdrempelige artistiek-creatief centrum met een aantrekkingskracht die verder reikt dan Tilburg. Hier zijn kunst, cultuur, ondernemerschap en wetenschap de belangrijkste thema’s. Kom hier uitbundig genieten van een stukje fantastisch mooi erfgoed, de oudste textielfabriek van Tilburg die geheel uit houten spanten opgetrokken is.

Geschiedenis

In 1862 hebben de gebroeders Isaac en Abraham Deen het Duvelhok gebouwd en in gebruik genomen als katoenspinnerij. Vanaf 1880 komt het gebouw in handen van Constant Lambers en wordt het een wollenstoffenfabriek. In 1911 wordt het gekocht door Beka, één van Tilburgs grootste textielfabrieken. Pas dan wordt het een Duvelhok, waar de eerste bewerking van de wol (genaamd ‘duvelen’) plaatsvindt. In 1968 sluit het gebouw als textielfabriek en vanaf 1969 wordt het gebruikt door kunstenaars. Totdat in 2014 Karin Bruers het pand koopt van de Gemeente Tilburg om het een nieuw leven te geven.

De SocialSalon

De SocialSalon is een beautysalon waar je met een kop koffie en een koekje wat kletsend of stil genietend je heerlijk een paar uur kunt laten verzorgen aan je haar, je handen of je gezicht. Rond het middaguur staat de lunch klaar. Of je start met de lunch en je laat je daarna verzorgen.

Social Sofa

Het hoofdatelier van Social Sofa bevindt zich in het Duvelhok. In dit mozaiek atelier werken onze kunstenaars, maar ook vrijwilligers en reintegreeders, aan de Social Sofa’s. De Social Sofa is ontworpen als icoon tegen de sociale verkilling in de wijk. Door samen met je buren, collega’s of vrienden een Social Sofa te mozaieken bouw je aan een ontmoetingsplek in de wijk.

Locatie