Wijkrestaurant De Symfonie

DeSymfonieHeader
Eilenbergstraat 250
5011 EC  Tilburg
013-4553800
receptiedesymfonie@contourdetwern.nl

Wijkrestaurant De Symfonie

Wijkrestaurant De Symfonie is een bijzondere plaats in Tilburg Noord. Dit sociale restaurant zorgt twee avonden in de week voor een vers, gezond en vooral goedkoop etentje.

Op 26 november 2013 opent het sociale restaurant in MFA De Symfonie. Het wijkrestaurant is een samenwerking tussen Contour de Twern en RIBW Midden Brabant. Op dinsdag en donderdagavond is het wijkrestaurant open. Je kunt er voor €7,50 een vers bereid drie-gangenmenu krijgen. Samen met zes cliënten bereidt kok/begeleider Katelijn Ardts het menu. De financiële opbrengsten worden gebruikt voor begeleiding en ontwikkeling van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wijkrestaurant-De-Symfonie
Een gedeelte van de keukenbrigade van Wijkrestaurant De Symfonie.

Het menu

Het menu is elke keer weer anders. Je kunt er terecht voor de Hollandse pot, maar ook voor de Franse, Italiaanse, Turkse of Indonesische keuken. Alle culturen komen een keer voorbij. Ook is er elke dag een optie om vegetarisch te eten en is er een kindermenu beschikbaar. Het volledige menu wordt dezelfde dag vers bereid. Geen mayonaise uit een pot, deze wordt gewoon zelf gemaakt. Niets komt uit een pakje. Hoe het diner dan zo goedkoop kan zijn? Kok Kathelijn zorgt er hoogst persoonlijk voor dat er wordt gekookt met betaalbare seizoensingrediënten. De inkopen doet ze dan ook zelf.

Het restaurant

De sfeer van het sociale wijkrestaurant is laagdrempelig voor zowel jong als oud. De lage prijs van het drie-gangenmenu maakt De Symfonie ideaal voor studenten, eenoudergezinnen, kinderen en mensen die graag voor weinig geld een vers menu voorgeschoteld krijgen. Je kunt er elke dinsdag en donderdag om 18.00 aanschuiven. Maar ook voor die tijd ben je al welkom voor een kopje koffie. In De Symfonie is plaats voor 35 gasten. Reserveren is daarom noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur dezelfde dag.

Het drie-gangenmenu wordt twee weken voorafgaand bekend gemaakt. Je kunt de menu’s vinden bij acties op Tilburg.com.

Gegevens

Wijkrestaurant De Symfonie
Eilenbergstraat 250
5011 EC Tilburg
Reserveren: receptiedesymfonie@contourdetwern.nl

Locatie