013 heropent haar deuren voor het beste publiek van Europa

Na een grootscheepse verbouwing heropent Poppodium 013 in november officieel haar deuren. De Tilburgse muziektempel herbergt dan een grote zaal voor maximaal 3.000 muziekliefhebbers (daarvoor 2.000) en een kleine zaal voor 700 bezoekers (daarvoor 325) en is daarmee de grootste popzaal in Nederland in het clubcircuit. Rondom de opening wordt een serie speciale concerten en activiteiten georganiseerd.

Poppodium 013 staat al jaren bekend om zijn enthousiaste bezoekers en goede sfeer. Om dit gegeven nog meer kracht bij te zetten gaat het podium voor de heropening op zoek naar ‘Het Beste Publiek van Europa’. Met een grootse campagne die deze zomer start roept 013 alle muziekliefhebbers in Nederland op om te laten zien dat zij deze titel verdienen.

Het Beste Publiek van Europa

Veel poppodia kunnen bogen op een uitgebreide line up van bijzondere grotere en kleinere artiesten. Zo ook Poppodium 013 als grootste zelf-programmerende popzaal van Nederland. Maar bijzonder aan de muziekzaal in Tilburg is vooral wat anders: de bezoekers zelf. Het podium wil daarom de verbouwing van het pand en de verbreding van de programmering aangrijpen om ook het publiek de aandacht te geven die het verdient.

In de komende maanden gaat 013 daarom op zoek naar Het Beste Publiek van Europa, zowel online als tijdens evenementen. De titel ‘Beste Publiek van Europa’ is uiteraard niet alleen een eretitel: het Beste Publiek krijgt onder meer toegang tot bijzondere concerten en evenementen en wordt onderdeel van de nieuwe 013-campagne.

013 Openingsweken

In de weken rondom de officiële opening worden verschillende activiteiten en uiteraard concerten georganiseerd. De officiële opening van het verbouwde 013 vindt plaats op vrijdag 13 november, met onder meer een optreden van de Nederlandse wereldster Caro Emerald die dit jaar maar drie clubshows in Nederland zal geven. Vanaf oktober zijn in de nieuwe zalen al concerten te bezoeken, waaronder Gregory Porter (11 oktober), Slayer + Anthrax (25 oktober),  Garbage (4 november) en Belle & Sebastian (29 november). Meer informatie over de 013 openingsweken volgt in de komende maanden.

Lees hier meer over verbouwing.