Nieuws

Royal Swinkels
Let op! Dit artikel is al 526 dagen oud en wellicht niet meer relevant

013 Poppodium tekent samenwerkingscontract met Royal Swinkels Family Brewers

Het Tilburgse poppodium 013 heeft een samenwerkingscontract met Swinkels Family Brewers getekend. Samen zijn zij op zoek gegaan naar een actieve samenwerking en het assortiment dat het beste aansluit op de wensen van de bezoekers van 013.

Zo zal de nieuwe Bavaria 0.0% IPA op tap verkrijgbaar zijn, waarmee ingespeeld wordt op de groeiende vraag naar 0.0% bieren en op verantwoord alcoholgebruik, waar zowel 013 als Swinkels Family Brewers veel waarde aan hechten. De Brabantse brouwer en Nederlands grootste poppodium gaan een samenwerking aan voor 5 jaar en deze gaat in per 1 januari 2020.

‘Bieren voor een diverse doelgroep’

Frens Frijns, directeur van 013: “Met het vernieuwde 013 en het bredere aanbod aan concerten, met meer nationale en internationale bezoekers, was het voor ons belangrijk om de juiste bieren te kunnen bieden voor deze zeer diverse doelgroep. Swinkels Family Brewers heeft een grote diversiteit aan bieren en denkt goed mee over hoe wij onze bezoekers de juiste beleving kunnen bieden. De hands-on mentaliteit en ondernemersgeest van het familiebedrijf maakten dat er vanaf het eerste contact een klik en wederzijds vertrouwen was.”

‘Trots op de samenwerking’

Bas van der Velden, verkoopleider Zuidoost-Nederland bij Swinkels Family Brewers: “Succes maak je samen! Wij zijn trots op de samenwerking met 013, dat met haar bevlogen mensen goed aansluit bij ons Brabantse familiebedrijf. Met ons gedeelde enthousiasme en een gezonde dosis ondernemerschap gaan we werken aan een gezamenlijk doel: de grote diversiteit aan 013-bezoekers passende bieren bieden. We hebben de medewerkers en vrijwilligers van 013 naar Lieshout gehaald, waar ze een brouwerijtour hebben gedaan en kennis hebben gemaakt met onze brouwerij en bieren. Ontzettend leuk om op deze manier de samenwerking af te trappen.”

Over 013

013 is hét podium voor pop- en dancecultuur in de ruimste betekenis van het woord, gevestigd in het hart van Tilburg. Met een kleine 300 evenementen per jaar (waaronder festivals Roadburn en WOO HAH!), twee zalen met een capaciteit van 3.000 en 700 personen en een bezoekersaantal van 371.000 over 2018 is 013 het grootste zelfprogrammerende poppodium van Nederland.

Over Royal Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en De Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2018 goed voor de productie van acht miljoen hectoliter bier en 856.000 hectoliter frisdrank.

Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2018 goed waren voor de productie van 336.000 ton mout. Daarnaast produceert CereX jaarlijks zo’n 4.000 ton moutextracten en compounds. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, werd in 2018 onderdeel van Swinkels Family Brewers, waardoor de lokale relevantie van haar portfolio verder toeneemt. Wereldwijd werken zo’n 1.800 medewerkers binnen Swinkels Family Brewers aan een gezamenlijk doel: de consument voor ieder moment een passend bier bieden. Op 27 maart 2019 ontvingen we het Predicaat Koninklijk. Sindsdien noemen we ons bedrijf met trots Royal Swinkels Family Brewers.

Reageer op dit bericht