Nieuws

derby
Let op! Dit artikel is al 371 dagen oud en wellicht niet meer relevant

(0)13 redenen waarom we mega veel zin hebben in dé derby

In Brabant is er eigenlijk maar één echte derby: Willem II – NAC Breda. Aanstaande vrijdag 8 december staat er weer een nieuwe editie op het programma in het Koning Willem II Stadion. De aftrap is om 20:00 uur en er zijn nog enkele kaarten

Foto’s: Tilburg Tifosi

Wij kijken nu al uit naar deze clash en hebben er vertrouwen in dat we de drie punten in Tilburg houden. Waarom? Check onderstaande redenen.

#1: Spanning voorafgaand

we-will-never-surrender

De hele week gaat het in Tilburg over niks anders dan de derby. Supporters checken om het uur op social media en supportersforums om het laatste nieuws te checken, slapen slecht en kijken op het werk constant naar de klok. Sommigen nemen zelfs een snipperdag op om de wedstrijddag optimaal te beleven.

#2: Laatste training

tifosi-training

Op de laatste training voor de wedstrijd komen traditioneel meer mensen af dan tijdens gebruikelijke trainingen. Onder begeleiding van een hoop vuurwerk worden de spelers op scherp gezet. Dit levert altijd prachtige beelden op en is op zichzelf staand al een een mooie gebeurtenis. Willem II traint donderdagmiddag om 16:00 uur.

#3: Koningskoppel Ogbeche en Sol

Celebrating with @frank_sol9 ☝?! Our hard work’s beginning to pay off so let’s keep it up and go for more bro ??! Vamos hermano ?? !

Een bericht gedeeld door Bartholomew Ogbeche (@ogbechebartholomew) op

Onze twee voorhoedespelers weten elkaar de laatste weken uitstekend te vinden en laten het net regelmatig bollen. Het klikt tussen Ogbeche en Sol. Tegen NAC zullen de heren ook genoeg kansen krijgen om het doel te treffen.

#4: Passie bij Mattijs Branderhorst

 

Hard work pays off!! ? Een bericht gedeeld door Mattijs Branderhorst (@mattijsbranderhorst) op

Met Mattijs Branderhorst op goal kan het eigenlijk niet misgaan. Deze jongen verdedigt met zoveel passie het doel en maakt met name voor de KingSide een onoverwinnelijke indruk.

#5: drie op een rij

Willem II heeft vrijdagavond de mogelijkheid om voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd van de buren uit Breda te winnen. Wij hebben er vertrouwen in dat dit ook gaat gebeuren.

#6: herbeleven 22-05-2016

Iedere Willem II-er weet over welke wedstrijd we het dan hebben. In een rechtstreeks duel om promotie/degradatie kwam NAC op bezoek in het Koning Willem II Stadion. Vanaf het moment dat ze het veld betraden, wist iedereen het al: in Tilburg valt niks te halen. Willem II won met 3-1, stelde een plek in de Eredivisie veilig en zorgde ervoor dat de eeuwige rivaal een extra jaar in de Jupiler League moest bivakkeren.

#7: vertrouwen getankt tegen Heracles Almelo

Willem II speelde afgelopen weekend een uitstekende wedstrijd tegen Heracles Almelo en stond na een halfuur al met 3-0 voor. Met de speelwijze, passie en het vertrouwen van afgelopen weekend, wint Willem II ook van NAC.

#8: uitpubliek aanwezig

huilen Tijdens de vorige editie van Willem II – NAC besloot de burgemeester uit veiligheidsoverwegingen geen uitsupporters toe te staan. Bij een voetbalwedstrijd hoort natuurlijk gezonde rivaliteit waar uitsupporters aanwezig moeten zijn. Gelukkig is dit vrijdag wel het geval. Dat belooft een mooie sfeer te worden.

#9: Sfeeracties

royal-flush Rondom derby’s kun je eigenlijk altijd mooie sfeeracties verwachten. Wij zijn ook nu weer heel erg benieuwd wat de mannen van Tilburg Tifosi en verschillende andere sfeergroeperingen in petto hebben.

#10: weg uit degradatiezone

 

Let’s win…so simple is it…!??????#blessed #godblessyou #godblessme ? Een bericht gedeeld door Fran Sol Ortiz (@frank_sol9) op


Bij winst slaat Willem II een gat met de onderste regionen van de Eredivisie. Een extra motivatie om 200% te geven, zowel op het veld als op de tribunes.

#11: sfeer

De sfeer is de laatste jaren in het Koning Willem II Stadion goed. De KingSide is altijd uitverkocht, uitwedstrijden worden goed bezocht en vocaal zijn Willem II supporters altijd sterk aanwezig. Dit zal vrijdagavond alleen maar versterkt worden. We verwachten dat het Koning Willem II Stadion een onneembare vesting wordt en het stadion gaat kolken.

#12: Vrijmibo

Willem II - FC Groningen & Kings Square - Fotografie Jules van Iperen

Dé derby begint om 20:00 uur en dat biedt de mogelijkheid om het weekend goed te starten met een vrijmibo. Het zou mooi zijn als de binnenstad voor de wedstrijd rood-wit-blauw kleurt en Willem II supporters gezamenlijk een biertje gaan drinken in de binnenstad. Laat zien dat Willem II leeft en er in Tilburg niks te halen valt!

#(0)13: wij zijn één

Willem II supporters steunen hun club door dik en dun en vormen een echte twaalfde man. Samen met de selectie zijn we één en dat gaat ervoor zorgen dat iedereen voor elkaar door het vuur gaat en de punten in Tilburg blijven.

Hup Willem II stoere kerels,
Trots van het voetballand,
Denk aan je roem en glorie,
Denk aan de vriendschapsband,

Rood, wit en blauw onze vad’ren,
Kleurt Willem II zo goed,
Het geeft te allen tijde,
Spelers leeuwenmoed!

Come on Willem II!

Reageer op dit bericht