(0)13 veelgestelde vragen over de derby

Wat een bizarre week is het nu al. Nadat Willem II in eigen huis Almere City FC versloeg en NAC Breda wist te winnen van FC Eindhoven werd bekend dat de finalewedstrijd om promotie/degradatie tussen de twee rivalen gaat. Vanaf zondag waren het korte nachtjes voor de supporters van beide ploegen.

Je merkt het op straat, in de supermarkt, in de rij bij de bakker, op je werk of op school; het gaat over niks anders dan DE derby. De week werd gisteren nog gekker nadat de KNVB bekend maakte dat FC Twente direct zou degraderen vanwege het jarenlange financiële wanbeleid. Dit zou betekenen dat Willem II zeker is van nog een jaar eredivisievoetbal, nog voordat de wedstrijden tegen NAC zijn gespeeld. Jullie vraag; is Willem II nu definitief zeker van lijfsbehoud? Neen!

(0)13 veelgestelde vragen

Donderdagavond 19 mei om 18:30 uur staat de uitwedstrijd tegen NAC op het programma, zondag 22 mei speelt Willem II om 16:45 uur in eigen huis. De laatste ontwikkelingen roepen deze week een aantal vragen op. Wij zetten de meest gestelde vragen op een rijtje en geven meteen een antwoord.

1. Zijn er uitsupporters welkom bij de derby?

Nee, de lokale driehoek van beide gemeenten hebben besloten geen uitsupporters te verwelkomen. De veiligheid zou voor de supporters van de uitspelende ploeg niet gegarandeerd kunnen worden.

2. Zitten er alsnog supporters in het uitvak?

Ja, Willem II maakte vandaag bekend dat ze de kaarten voor Vak D (het reguliere uitvak) gaan slijten aan Willem II supporters. Het vak zit tussen de fanatieke vakken Kingside en Vak E in. Dit gaat uiteraard over de wedstrijd aanstaande zondag in het Koning Willem II Stadion.

3. Waar kunnen Willem II supporters de uitwedstrijd bekijken?

Dit was het onderwerp van gesprek nadat bekend werd dat er geen uitsupporters welkom zouden zijn in Breda. Er werd geopperd om de wedstrijd massaal op de Korte Heuvel te bekijken. Dit werd op last van de gemeente tegengehouden. Uiteindelijk wordt er een groot scherm op de parkeerplaats voor het Koning Willem II Stadion geplaatst en opent Zino haar deuren voor een ware ‘We Are Staying Up’-party inclusief mystery DJ en de wedstrijd op groot scherm.

4. Welke spelers zijn geschorst of geblesseerd voor de derby?

Bij Willem II is Bartholomew Ogbeche nog steeds geblesseerd. Dries Wuytens keert na een rode kaart tegen Almere City FC terug in het elftal en is er dus bij. Bij NAC is Enes Ünal geschorst voor de wedstrijd in Breda, hij is er vermoedelijk in Tilburg wel bij. Ronnie Stam, die tegen FC Eindhoven rood kreeg, is er wel bij. Zijn rode kaart werd geseponeerd.

5. Is FC Twente gedegradeerd uit de Eredivisie?

Nee! De licentiecommissie van de KNVB heeft het voornemen om de eredivisielicentie van de club in te trekken. FC Twente heeft echter nog een week of twee om beroep aan te tekenen en de weg naar de rechter te vinden. De degradatie van FC Twente is dus nog niet definitief.

6. Is Willem II zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie?

Nee! Het voornemen van de KNVB kan in hoger beroep veranderen en uiteindelijk lijkt het erop dat de rechter besluit wat de uiteindelijke straf voor de Twentenaren wordt. Daardoor blijft de wedstrijd tegen NAC voor Willem II van levensbelang voor beide clubs. Het tweeluik tegen de ploeg uit Breda moet dan ook gewonnen worden om zeker te zijn van lijfsbehoud. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat de KNVB het voornemen op een uitspraak verandert. KNVB directeur Bert van Oostveen adviseerde Berry van Gool, algemeen directeur Willem II, dan ook om volle bak de finaleduels in te gaan om zeker te zijn van een plek in de Eredivisie.

7. Worden er activiteiten voor Willem II supporters georganiseerd?

Ja, aanstaande zaterdag staat de laatste training voor de thuiswedstrijd op het programma. De training begint om 15:30 uur in het Koning Willem II Stadion en Tilburg Tifosi roept iedereen op om de laatste training te bezoeken. De KingSide is open en Bonheur opent speciaal voor de laatste training de bar.

8. Is de wedstrijd Willem II – NAC uitverkocht?

Nee, al gaat de kaartverkoop erg hard. Per SeizoenClubCard kun je één extra kaart aanschaffen. Deze zijn te bestellen op www.besteljekaartje.nl of te koop bij de receptie in het Koning Willem II Stadion.

9. Zijn de kassa’s aanstaande zondag geopend?

Nee, aanstaande zaterdag is je laatste kans om kaarten voor de derby aan te schaffen. Op zondag blijven de kassa’s gesloten.

10. Moet jij aanstaande zondag in het Koning Willem II Stadion zitten?

Ja!

11. Gaat het aanstaande zondag een heksenketel worden in het Koning Willem II Stadion?

Ja!

12. Hebben de supporters van Willem II zin in deze wedstrijd?

Ja!

(o)13. Hebben wij zin in de derby?

Ja!