100 edities Magazine De T naar Regionaal Archief Tilburg

Op maandag 1 december a.s. om 14.00 draagt burgemeester Noordanus de eerste 100 edities van Magazine De T over aan Regionaal Archief Tilburg. Daarmee maakt hét stadsmagazine van Tilburg officieel onderdeel uit van de Tilburgse geschiedenis.

Magazine De T

Magazine De T is sinds 2006 hét gratis stadsmagazine van de regio Tilburg en verschijnt maandelijks in een oplage van 10.000 exemplaren op 600 locaties. De T biedt elke maand een breed scala aan leuke verhalen, features, specials, columns en interviews. Hierin werkt het samen met lokale culturele instellingen, overheden en ondernemers. Magazine De T is te vinden in geheel Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Berkel-Enschot en Hilvarenbeek.

Regionaal Archief Tilburg

Regionaal Archief Tilburg bewaart de historische informatie van de aangesloten gemeenten met hun kerkdorpen. Deze historische informatie bestaat uit geschreven documenten van de gemeente, kerken, scholen, bedrijven, politieke partijen, verenigingen, families, vakorganisaties etc. In de depots liggen ook veel foto’s, boeken, brochures, kaarten, tekeningen, geluidsbanden en films. Ook zijn er verschillende regionale en plaatselijke kranten verzameld en bewaard. Vanaf 1 december a.s. wordt Magazine De T bewaard in Regionaal Archief Tilburg.

Burgermeester Noordanus van Tilburg draagt op maandag 1 december a.s. om 14.00 de eerste 100 edities van Magazine De T over aan Regionaal Archief Tilburg.