Nieuws

new horizons
Let op! Dit artikel is al 643 dagen oud en wellicht niet meer relevant

100-jarig Fontys AMPA blikt toekomst in met festival New Horizons

Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Fontys Conservatorium presenteert Academy for Music and Performing Arts (AMPA) de gloednieuwe festivalweek New Horizons. Van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni zijn er op diverse locaties vijftien (gratis) concerten en activiteiten te zien waarin een blik geworpen wordt op de toekomst van muziek. Studenten werken hiervoor interdisciplinair samen met andere kunststudenten en het brede muziekwerkveld.

New Horizons

Visual Scors & Création Du Monde

Op vrijdag 1 juni presenteert Fontys AMPA het slotconcert ‘Visual Scores & Création du Monde’ in Concertzaal Tilburg. De studenten van Fontys AMPA werken hiervoor interdisciplinair samen met de circusopleiding Fontys ACaPA en de vormgevingsopleiding Fontys ArtCoDe. Voor de pauze komt muziek van AMPA-ensembles live samen met digitale projecties gemaakt door studenten van ArtCoDe. Na de pauze wordt de compositie ‘Création du Monde’ uitgevoerd door AMPA-studenten en circusstudenten van ACaPA.

Music & Research Festival

Middenin de festivalweek vindt het jaarlijks terugkerende ‘Music & Research Festival’ plaats in de studiozaal van Theaters Tilburg. Hierin wordt de nadruk gelegd op muziekinnovatie. Op dinsdag 29 mei presenteren zes geselecteerde studenten van verschillende conservatoria hun onderzoek aan een jury van experts. Op donderdag 31 mei wordt dit vervolgd met lezingen van diverse sprekers en een gratis slotconcert.

En dat is nog lang niet alles. Er worden tal van activiteiten op diverse locaties georganiseerd. Van het openingsconcert in samenwerking met de hedendaagse ensembles Temko & Klang in Concertzaal Tilburg, tot de CD-presentatie van Nicolas Callot en Bart Rodyns in de Muziekzaal van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Van een concert, masterclass en interview met grootheid Menaham Pressler in samenwerking met Concertreeks Souvenir tot het gratis jazzconcert ‘Originals’ waar eigen werk van studenten centraal staat.

Reageer op dit bericht