Nieuws

11 redenen
Let op! Dit artikel is al 382 dagen oud en wellicht niet meer relevant

11 redenen waarom we mega veel zin hebben in carnaval

Januari is eventjes door pezen, maar begin februari is het dan eindelijk weer zover: CARNAVAL! Schier pekske aan, Schrobbelèr koud zetten, leven op pils, vette happen en gaan. Wij kunnen niet wachten. Voor degene die niet snappen waarom wij in een feeststemming raken: 11 redenen waarom carnaval in Kruikenstad het mooiste fisje van de wereld is!

1. Bier & Schrobbelèr drinken

20170225_Haande_Schudde_Corne_Hannink_Fotografie_0164-630x419

Tijdens carnaval kijkt niemand raar op als je met je brakke hoofd uit bed rolt en je een halve liter Jupiler opentrekt. Carnaval is namelijk een grote achtbaan die vijf (en voor sommigen zes) dagen duurt. Tijd om bij te komen is er dan ook niet. Je slaapt in vijf dagen hooguit 8 uur en de rest van de tijd ben je bezig met: zuipe. En voor de mensen die zich afvragen wat je dan drinkt tijdens carnaval. Zo moeilijk is het niet: gewoon bier en Schrobbelèr. Wellicht nog een klein baco’tje en een shotje na enig aandringen van je vrienden tussendoor, maar voor de rest vooral spa goud.

2. Verkleeje

thumbnail_Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0376-630x419

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin in de vriendengroep die denkt dat het ’t hele jaar carnaval is. Zo eentje die er eigenlijk altijd als een indiaan bijloopt. Met carnaval is het vijf dagen lang heel normaal om je te verkleden als wat dan ook. Indiaan, cowboy, penis, broodrooster, deur, Koning Willem Alexander, Arjan Swinkels, Aladin, je krijgt het zo gek niet verzonnen of het loopt rond tijdens carnaval. Je kunt natuurlijk ook traditioneel in boerenkiel gaan, dan loop je er in Kruikenstad ook gewoon als fiere kruik/kruikin bij!

3. Kruiken en Kruikinnen scoren

20170225_centrum_avond_JVF_177-630x420

Carnaval staat natuurlijk bekend als dat feest waar jij met je dronken harsens een vrouwke/menneke mee naar huis hebt genomen en waarvan je de dag erna denk: ohjee, was het weer zover?! Maar dat heeft ook zijn charmes. Menig huwelijk is begonnen (en ook gestrand) tijdens carnaval. Dat wordt er natuurlijk al jong ingebracht met de welbekende kusjeskring en het kontenbonken bij de plaatselijke kindercarnaval.

Lees jij het bovenstaande en heb je gewoon een relatie? Onze tip: gedraag jezelf tijdens carnaval, na vijf dagen dronkenschap heb je spijt van je daden. Oké, tot zover ons heilige praatje in dit artikel!

4. Oewèège als ’n gekkie gedragen

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_1568-630x420

Tijdens carnaval laat jij je brave imago als kantoorpikkie vijf dagen lang varen. Je trekt je carnavalspèkske aan, trekt een blik bier open, gaat naar de kroeg en gedraagt je een aantal dagen lang als een gekkie. Want tijdens carnaval ben jij eerlijk en zeg je gewoon wat je denkt. Je geeft iedereen gevraagd en ongevraagd je ongezouten mening en dat kan nogal lomp overkomen. Maar dat mag tijdens carnaval! Dat wil overigens niet zeggen dat je iedereen maar te pas en te onpas mag gaan uitschelden.

5. Méénse uitlaache

13-02-2015_Kroegendweiltocht_JVF_164

Dit puntje is een aanvulling op het puntje hierboven. Tijdens carnaval ga jij met je maatjes op pad en ben je voortdurend mensen aan het uitlachen. Vooral lachen om troosteloze situaties tijdens carnaval in Kruikenstad zijn prachtig. Volwassen mannen in apenpakjes die door de stad zwalken in de hoop niet te vallen, mensen die staand slapen in de kroeg en vooral mensen die zelf geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Dat is gewoon genieten! Want tijdens carnaval in Kruikenstad denk je zo’n vijf keer per uur: ‘hoe krijg je het in godsnaam verzonnen?!’

6. Als ’n maf dansen

thumbnail_Kroegendweeltocht_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_0317-630x420

Carnaval is gewoon hét feest voor mensen die niet kunnen dansen. Maak jij tijdens een reguliere stapavond totaal niet de blits met je dans skills? Het dansrepertoire tijdens carnaval is voor iedereen goed te doen. Eén keer in het uur moet je achter iemand aanlopen terwijl je jouw handen op zijn of haar schouders legt. De rest van de dag hoef je eigenlijk alleen te springen en tegelijkertijd onverstaanbare taal uitslaan.

7. Geen werkstress

20170227_kruikenstadzingt_JVF_283-630x420

Heel het jaar wordt er maar van je verwacht dat je bovenmaats presteert. Tijdens carnaval moet je ook presteren, maar dan in de kroeg. Vijf dagen lang gaat je werkmail op slot, neem je zakelijke telefoontjes niet op en ben je al helemaal niet op je werk te vinden. Carnaval is eigenlijk gewoon de fijnste werkonderbreking van het jaar! Mocht je toch bezig zijn met je verlofdagen rond carnaval dan hebben we nog een tip: plak er een aantal dagen aan vast of neem de hele week vrij. De kater gaat namelijk behoorlijk zijn!

8. Vet frèète

Opstoet_CarnavalTilburg2016_CornéHanninkFotografie_1679-630x419

Die smoothies en calorie-arme maaltijden kun je tijdens carnaval gerust laten staan. Want je weet dat je zo’n twee keer per dag bij Broodje Jantje, de lokale shoarmatent of een frietzaak te vinden bent. En dat is maar goed ook, want een goede carnaval heeft een goeje bojem nodig!

9. Praolwaoges afzèèke

20170226_opstoet_sfeer_JVF_016-630x420

D’n Opstoet is eigenlijk hét fenomeen tijdens carnaval. Je slaat een hoop bier in en wat kruiken Schrobbelèr, je stopt ze in een boodschappentas van d’n Aldi en gaat langs de route staan. Dan ga je ongeveer drie uur lang alles wat er langs komt rijden afzèèke. Wat je ook doet tijdens D’n Opstoet: drie uur lang discussiëren of die ene praolwaoge de bocht wel kan maken. En natuurlijk kan hij dat! Want dat hebben ze van te voren allemaal allang opgemeten. Na D’n Opstoet ben je alle gepasseerde praolwaoges eigenlijk allang vergeten. Want zeg nou eerlijk: kun jij jezelf nog een praolwaoge van vorig jaar herinneren?

10. Carnavalsmuziek en dwèèlorkesten

20170227_Kaajbaandefestival_Corne_Hannink_Fotografie_0016-630x420

De muziek die je hoort tijdens een reguliere stapavond, is tijdens carnaval gewoon kutmuziek. Die housedeuntjes en hiphop nummerkes mogen tijdens carnaval gewoon eventjes weg. Tijdens carnaval geniet je van Nederlandstalige carnavalskrakers, blaaskapellen en dwèèlorkesten. Op deze muziek dans je zoals is uitgelegd bij puntje 6.

11. Iedereen is je beste vriend

20170226_opstoet_sfeer_JVF_061-630x420

Carnaval is één grote achtbaan van pure euforie. Je vliegt iedereen in de armen en iedereen in dezelfde kroeg is je beste maat. Tijdens carnaval is het eigenlijk onmogelijk om boos op iemand te worden. Het feest is veel te mooi voor negatieve emoties en aangezien het maar vijf dagen duurt, geniet jij er optimaal van.

Reageer op dit bericht