Nieuws

ek cross
Let op! Dit artikel is al 547 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 redenen waarom je het EK Cross moet bezoeken

Ook op het gebied van topsport maakt Tilburg stappen. Er worden vele gigantische sportevenementen in de regio georganiseerd en daar komt er aankomend weekend eentje met internationale allure bij: het EK Cross in de Beekse Bergen. Wij vroegen aan de organisatie waarom dit evenement het bezoeken meer dan waard is en zij gaven je 13 redenen. 

#1: Tilburgse trots aan het front

Met Julia van Velthoven, Robin van Riel en Luuk Maas doen er drie Tilburgers mee aan dit prestigieuze evenement. Natuurlijk kunnen deze kruiken de steun van het Tilburgse publiek meer dan goed gebruiken.

#2: Beekse Bergen is een toplocatie

Vorige week werd het tijdens de Warandeloop nogmaals bevestigd: Beekse Bergen is een heerlijke locatie voor sportevenementen. Menig Tilburger groeide op met uitstapjes naar de Beekse Bergen en wat is er dan leuker om hier weer een keertje naartoe te gaan?

#3: je ziet de atleten zes tot twaalf keer langskomen

Degene die weleens een etappe van de Tour du France hebben bezocht, herkennen dit waarschijnlijk wel. Je zit urenlang te wachten en ziet uiteindelijk een flits van de sporters. Bij het EK Cross is dit niet het geval. Je ziet de atleten namelijk wel zes tot twaalf keer langskomen.

#4: je kunt wonderboy Jakob Ingebrigtsen aan het werk zien

Deze topatleet is pas 18 jaar en nu al Europees Kampioen. Samen met vele andere Europese toppers maakt hij zijn opwachting tijdens het EK Cross.

#5: na 13 jaar keert het event weer terug in Tilburg

Dit kan toch haast geen toeval zijn? Na 13 jaar keert het event weer terug naar de stad met als kengetal…. juist ja: (0)13!

#6: het event heeft een prachtig sociaal karakter

Zo krijgen vluchtelingen de mogelijkheid om deel te nemen aan clinics die georganiseerd worden om in contact te komen met lokale atletiekverenigingen. Dit helpt bij de integratie in de Tilburgse samenleving.

#7: Susan Krumins doet mee

Dit is een van de beste atleten ter wereld en ze is daarnaast Nederlands. Tijdens het EK Cross heb je de mogelijkheid om haar aan het werk te zien.

#8: herhaling oranje feest in Amsterdam

Twee jaar geleden werd het EK Atletiek georganiseerd en dat ontaarde in een gigantisch oranje festijn.

#9: onze zuiderburen komen met bussen vol

Jij laat de leeuw toch niet in zijn hemdje staan? De Belgen reizen massaal af naar dit evenement om hun sporters te ondersteunen. Het zou mooi zijn als oranje op het terrein domineert en de Nederlandse sporters volop worden ondersteund.

#10: 342 Tilburgse vrijwilligers bezorgen jou een toffe dag

Geen evenement zonder de inzet van deze kanjers van vrijwilligers. Zij zorgen dat je gastvrij wordt ontvangen en geniet van een sportieve dag.

#11: kom in beweging

EK Cross zorgt voor een verbintenis tussen top- en breedtesport. Werk alvast aan je goede voornemens en kom in beweging.

#12: Nederland doet mee om de medailles

In verschillende categorieën doen Nederlanders mee om de medailles. Dit mag je niet missen!

#(0)13: kaarten kosten slechts €12,50

Het wordt nog goedkoper als je met meer komt!

Meer informatie

Wil jij alles weten over het EK Cross, de verschillende wedstrijden, side events en veel meer? Check dan vooral de website. Hier kun je ook kaarten bestellen.

Reageer op dit bericht