Nieuws

headerkermis
Let op! Dit artikel is al 287 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 redenen waarom we nu al zin hebben in de Tilburgse Kermis

De Tilburge kermis: wij houden ervan. Stoer doen bij de botsauto’s, filmen vanuit de Free Fall, jezelf misselijk eten aan suikerspinnen en van café naar café voor de beste feestjes. We moeten nog even wachten tot de kermis begint (22 juli t/m 31 juli 2016) maar stiekem staan we nu al te springen.

Omdat we jullie graag meenemen in ons enthousiasme delen we dertien redenen waarom we nu al zin hebben in de Tilburgse Kermis.

1. Kijken naar de opbouw

Tijdens de opbouw van de attracties zie je ze overal. Soms bewapend met fototoestel, meestal met een peuk in de hand en vaak in groepsverband verzameld in het centrum: de kermisopbouw-kijkers. Of ‘ze het gaan halen’ is de meestgestelde vraag onder deze heren, maar het leukste is om naar de mannen zelf te kijken.

TilburgseKermis_BasHaans_Tilburgcom

2. Struinen over de kermis

Dit jaar staan de attracties van de Tilburgse Kermis net even op een andere plek. Nog steeds gaat de drie kilometer lange route van het Stadhuis tot het Besterdplein, alleen kun je nu halverwege afslaan voor een rondje Spoorzone. Ook verhuist de Nostalgische Kermis van het Willemsplein naar het Koningsplein.

Kermis_270714_Liliane-206

3. De beste feestjes

Wat krijg je als je heel veel mensen verzamelt in het centrum van de stad? De leukste feestjes! Smartlappen in de Amstel Bierhal, foute hits in de Tilburgse horeca en grote openluchtfeesten maken de kermis extra leuk. Wij kijken nu al uit naar een bomvol Stadhuisstraatje, een afgeladen vol Piusplein en de altijd gezellige Korte Heuvel.

23072015_Kermis_bartdikmans-1671-630x420

4. Roze Maandag

Als we het dan toch over feestjes hebben: Roze Maandag. Als je er nog nooit geweest bent, kun je jezelf afvragen onder welke steen je geleefd hebt. Op één van de grootste homo-emancipatie evenementen van Nederland kun je dansen met travestieten, jezelf opdoffen in het roze en je onderdompelen in de gezellige drukte. Mag je niet missen!

20072015_Rozemaandag_Avond_JVF_035-630x420 (1)

5. Plakkerige suikerspinnen

Een grote zak churro’s, wijnballen met een plakkerig papiertje, suikerspinnen om te delen en een broodje braadworst. Als je de ‘megaturbobooster’, ‘superbouncyball’ en ‘bungeefreetower’ liever overslaat, kun je jezelf altijd nog tegoed doen aan die mierzoete en moddervette happen op de kermis.

20150718_opening_kermis_BasHaansFotografie_BHF350-630x420

6. Misselijk worden

Dat eten brengt ons meteen naar het volgende punt: misselijk worden. Geen kermis is compleet zonder dat je een keer misselijk bent geweest. Of dat nu komt door die vette oliebol, het ritje in de Mighty Mouse of de cocktails tijdens Roze Maandag; je gaat je sowieso een keer hondsberoerd voelen.

20150726_kermis_zaterdagavond_BasHaansFotografie_BHF068-630x420

7. Meense lauwe

Vanaf een terras, in de Stadhuisstraat, in de fotoboeken van Tilburg.com, bij de grijpautomaten, in het reuzenrad, met een biertje in je hand, vanaf een hoekje bij de botsauto’s, bij de kamelenrace, in de schietsalon, vanaf je balkon, vanaf Taste!, wachtend in de rij, likkend aan een ijsje, zittend vanaf je scootmobiel, struinend over de Paleisring. Mensen kijken op de Tilburgse Kermis is een activiteit op zich.

23072015_Kermis_bartdikmans-43-630x420

8. Kermis kijken vanuit je luie stoel

Vanuit je luie stoel thuis kun je weer meekijken met de livestream van Kermis FM. Tientallen verslaggevers en journalisten zijn op de been om je mee te nemen in het feestgedruis tijdens de Tilburgse Kermis. Het Piusplein wordt omgetoverd tot Kermis FM-plein, de crew zorgt op de kermis zelf én thuis voor goed vermaak.

Kermis_270714_Liliane-68

9. Stoer doen

Slaan op de ‘Kop van Jut’, zo hard mogelijk rammen op de boksbal, met je vrienden chillen bij de boksauto’s, rechtop staan in de Breakdance, zo soepel mogelijk door de cakewalk en in het spookhuis zonder te gillen. De Tilburgse kermis is de uitgelezen kans om te laten zien hoe stoer je bent.

20072015_Rozemaandag_Avond_JVF_071-630x420

10. Oeehh la laaa

Attention! Oeeh la laaaa, daarr gaan we weer! Alweer een winnaar! Een beetje goede kermisattractie heeft het welbekende soundboard natuurlijk in de aanslag. Ook leuk: download een soundboardapp met de kermisgeluiden en gooi ze te pas en te onpas in elk gesprek.

23072015_Kermis_bartdikmans-118-630x420

11. Gèèlôoge

Dit woord lijkt gemaakt te zijn voor de Tilburgse kermis. Er is geen mooier cadeau voor je lover dan een knuffelbeer van de schietsalon, ook een arm om je vlam slaan kan perfect in het spookhuis. Niet voor niets ontstaan er al generaties lang liefdes op de kermis. Officieel bestaat Single Friday niet meer maar de traditionele bezoeker weet: als vrijgezel trek je op vrijdag een witte outfit aan.

20150720_RozeMaandag_Soepel_Corne_Hannink_Fotografie_0058-630x419

12. Kermisbonnen knippen

Om alles uit je kermisgeld te halen, maak je natuurlijk gebruik van de kermisbonnen. Twee ritjes in de draaimolen voor een euro, een suikerspin voor vijftig cent of je toekomst laten voorspellen voor de halve prijs. Je hoeft de volle mep echt niet te betalen als je met de schaar in de aantocht het bonnenboekje induikt.

21072015_gehandicaptenmiddag_kathyvandepas-114-630x420

13. Alweer een winnaar!

De grijpautomaten, het prijzenpaleis, de muntenautomaten, touwtje trekken, eendjes vangen, pijl- en boogschieten en de kamelenrace. De mooiste prijzen win je natuurlijk op de kermis! Die twee meter hoge beer is dan misschien niet echt handig, maar zeker de kers op de taart na een dagje kermis.

20150719_Kermis_Zondagmiddag_BasHaansFotografie_BHF044-630x420

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!

Reageer op dit bericht