Nieuws

koningsdag 2017
Let op! Dit artikel is al 426 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 redenen waarom we nu al zin hebben in Koningsdag

Tilburg is in de ban van Koningsdag. Niet gek, want Prins Pils komt met zijn familie op bezoek! Wij hebben er in zin en geven je 13 redenen waarom ook jij je kunt verheugen op Koningsdag 2017. 

Wil jij alles weten over Koningsdag in Tilburg? Check dan onze speciaal ingerichte website over Koningsdag.

#1: hoog bezoek

14192629_1099527713477383_8257241289926889624_n-630x354

Dit is natuurlijk dé reden waarom wij enorm veel zin hebben in Koningsdag. Sinds bekend werd dat de koninklijke familie deze kant op komt, staat de stad op zijn kop. Zij bezoeken de stad twee uur lang en komen in aanraking met 13 werelden van Tilburg.

#2: party paradise

26-04-2014-JVF-Koningsdag_253 (1)

In de hele stad worden er gigantisch veel feestjes georganiseerd waar mondjesmaat meer over bekend wordt gemaakt. Tijdens Koningsnacht en Koningsdag verandert de binnenstad van Tilburg in een groot festivalterrein met meerdere feesten. Ondernemers willen door de komst van de Oranjes extra groot uitpakken en dat is natuurlijk niet verkeerd!

#3: de stad barst van leuke initiatieven

mercure1

Doordat de koninklijke familie Tilburg bezoekt, ontplooien er dagelijks meerdere initiatieven rondom Koningsdag. Bedrijven en particulieren richten zich volledig op Koningsdag en dat is te zien in de openbare ruimte. Zo richtte Mercure een koninklijke suite in, komt Schrobbelèr met een Koningskruik en gaan La Trappe en LOC Brewery een Koningsdagbier brouwen. Hier komen dagelijks steeds meer initiatieven bij.

#4: tijd om te drinken

26-04-2014-JVF-Koningsdag_022

Koningsdag is uitermate geschikt om lekker met je vrienden een borrel te pakken. De horecagelegenheden slaan flink in zodat jullie allemaal kunnen genieten van lekkere biertjes en wijnen.

#5: Tilburg kleurt oranje

26-04-2014-JVF-Koningsdag_238

Of je oranje nu een mooie of afgrijselijke kleur vindt, het levert een vrolijk straatbeeld op. Een grote massa mensen in het oranje gekleed ziet er leuk uit en straalt ook nog eens eensgezindheid uit. We like!

#6: Tilburg in de spotlights

nos-journaal

Doordat de koninklijke familie Tilburg bezoekt, zijn de spotlights op onze heerlijke stad gericht. Heel Nederland kijkt op 27 april naar Tilburg. Of dit nu op de televisie, radio of op internet is. We kunnen er niet omheen: Tijdens Koningsdag gebeurt het in Tilburg. Waar wij persoonlijk naar uitkijken: de sketches van Lucky TV.

#7: vrijmarkten

2014-04-26 Korvelseweg braderie

Tijdens Koningsdag zijn er meerdere vrijmarkten in Tilburg. Lekker onderhandelen over een boek, graaien in bakken met LP’s en zoeken in kledingrekken naar dat ene pareltje. Zonder rommelmarkten geen Koningsdag!

#8: vrij van het werk

26-04-2014-JVF-Koningsdag_173

Koningsdag is voor de meeste mensen een vrije dag. Aangezien Koningsdag op een donderdag valt, kun je er met één snipperdag een lang weekend van maken. Zo kun je op Koningsnacht én Koningsdag lekker doorhalen.

#9: Tilburg Zingt 

TilburgZingt2016_Fotografie-Jules-van-Iperen_326-630x420

Tijdens Koningsnacht kunnen we weer massaal meezingen tijdens Tilburg Zingt. Eenmalig vindt het dit jaar plaats op het Piusplein in plaats van de Schouwburgring. Maar dat is alleen maar goed nieuws: ze pakken namelijk extra groot uit!

#10: autovrije binnenstad

26-04-2014-JVF-Koningsdag_046

De binnenstad is met de komst van de Oranjes een groot deel van de dag autovrij. Je kunt hier natuurlijk van balen, maar geniet ervan! Heb je altijd al een keer de hele binnenstad door willen skeeleren, steppen of rollen? Dan is dit je kans.

#11: oranje frèètwerk

tompouce_1000

Tilburgers zijn echte snoepkonten en liefhebbers van het betere vettige frèètwerk. Of het nou een oranje tompouce, kroket of ijsco is, in Tilburg gaat het er allemaal in. En dat het Koningsdag is? Dat is natuurlijk een heerlijk excuus.

#12: reden voor een verkleedfeestje

2014-04-26 Korvelseweg braderie

Of het nu carnaval, Roze Maandag of Oktoberfest is; Tilburgers houden ervan om zichzelf te verkleden. Ook tijdens Koningsdag is niks te gek. Wij zijn benieuwd naar de leukste koningsdagsoutfits.

#13: Oranjekwèèkers

kweeker-koningsdag-gij-spant-echt-de-kroon

Als het op kwèèkers aankomt, hoef je niet te wachten tot carnaval! Tijdens Koningsdag in Tilburg gaan we ze namelijk ook uitbrengen en verspreiden. Welke Tilburgse uitspraak moet volgens jou écht in handen komen van de koninklijke familie? Stuur hier jouw suggestie in:

Inzending Oranje Kwèèker

  • Vul hier jouw Kwèèker in

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit bericht