Nieuws

Let op! Dit artikel is al 439 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 Tilburgse dingen die je zeker nog moet doen voordat de zomer voorbij is

Heb jij dat ook? Van die leuke Tilburgse plekjes waar je naartoe wilde gaan of dingen die je wilde doen, maar er niet van zijn gekomen? Geen stress, want deze week is het nog heerlijk weer om wat items af te vinken van je zomerse bucketlist.

Foto: Stadscamping Tilburg

Je ziet er foto’s van voorbij komen en hoort er van alles van, maar het is erbij ingeschoten. Helemaal herkenbaar, maar de zomer is nog niet voorbij! Deze week is wat ons betreft het uitgelezen moment om nog wat zomerse activiteiten te plannen en plekjes te bezoeken. En mocht je geen dag of middagje vrij te hebben? Een heleboel dingen kun je ook prima in de avond of weekend doen.

13x bucketlist-items in Tilburg

#1 Een bootje huren in Tilburg

Je stapt in de Piushaven in een fluisterbootje, kano, roeiboot, motorbootje of waterfiets en waant je per direct op vakantie. Na afloop doe je nog een drankje aan het water en je hebt een heerlijk zomerse middag of avond in je broekzak. Check hier waar je een bootje kunt huren.

#2 Naar stadsstrand Beachy

Vorig jaar hadden we er geen, en dit jaar zit het gloednieuwe stadsstrand Beachy op een nieuwe locatie aan de Smariuskade. Ze zitten er het hele jaar door, maar met je voeten in het zand is toch net wat fijner met warm weer.

#3 Buiten naar de bios

Wat krijg je als je geen grote evenementen kunt organiseren, afstand moet houden, maar wél iets leuks wil organiseren? Een heleboel locaties waar je buiten naar de bioscoop kunt! Bij Beachy en in het Spoorpark bijvoorbeeld.

#4 Een funky ijsje scoren

Natuurlijk heb jij de nodige ijsjes dit jaar al gescoord bij Intermezzo. Maar ben je al naar Softy’s geweest voor een ijsje in een funky smaak? Of heb je het verse roomijs met unieke zameken bij Friandries al geprobeerd? Nooit genoeg ijsjes!

#5 Barbecueën in het Spoorpark

Hoe heerlijk is het om je dag door te brengen in het hipste park van Tilburg? Haal even een wegwerpbarbecue en strijk neer voor een gezellige zomeravond om de hoek. Tip: bij het T-huis hebben ze ook goede picknickpakketten trouwens.

#6 Naar een zitfeestje

Geen stapavonden in bomvolle kroegen dit jaar, maar hippe feestjes zittend op een terras. Dat is toch wel typerend voor deze zomer. Bij Club Smederij, Gin Fizz en op de Korte Heuvel zijn geregeld leuke terrasfeestjes. Ideaal voor al die zitschoenen in je kast. 😉

#7 Chillen bij Arbie’s Beachhouse

Dichtbij huis, maar toch even helemaal weg. Als je nog niet bij Arbie’s in Berkel-Enschot bent geweest, mis je iets. Een tof strandpaviljoen met een heerlijk strandbad waar je lekker kunt afkoelen.

#8 Naar Beachclub de Commanderie

Strandzand, parasols, cocktails, hangmatten en relaxte muziek. Nee we hebben het niet over Curaçao, maar Beachclub De Commanderie met een groot zomerterras. Nieuw dit jaar en heerlijk om neer te strijken.

#9 Terrasje pakken op het water

Ja, je leest het goed. Niet náást het water, maar een terras pakken óp het water. Zowel bij Stadsbrouwerij013 als bij Boot013 kun je op het drijvende terras een goede borrel drinken en wat eten.

#10 Potje beachvolleyen

Niks zo lekker als met je blote voeten in het zand en sporten in een fantastische omgeving. Huur een eigen veldje bij Beach Tilburg en daag wat vrienden uit voor een potje beachvolley in Spoorpark Tilburg.

#11 Toeren door de stad

Lekker rondtoeren door Tilburg kan tegenwoordig met heel veel leuke vervoersmiddelen. Zo kun je een elektrische scooter pakken van Go Sharing, een elektrische step, een e-chopper van Grill-ig of een e-step van Mercure Hotel of ibis. Of gewoon je eigen fiets, kies zelf maar.

#12 Nachtje op de stadscamping

Even een nachtje ergens anders slapen geeft toch direct een vakantiegevoel. Zo kun je bij Stadscamping Tilburg een tipi huren, of gewoon zelf je tentje, camper of caravan parkeren. Is ook nog eens te combineren met een ticket voor de buitenbios.

#13 Een duik nemen

Hoe simpel kan het zijn. Neem nog lekker een duik nu het warm weer is! Het buitenbad van Stappegoor is inmiddels dicht, maar er zijn genoeg recreatieplassen waar het heerlijk toeven is.