Nieuws

Let op! Dit artikel is al 463 dagen oud en wellicht niet meer relevant

15-jarig Tilburgs kickboks talent Arie Luites wint wereldtitel

Dat Tilburg een sportstad is waar we veel waarde hechten aan lokaal sporttalent, staat al langer vast. Ook in de kickbokswereld maken Tilburgse talenten stappen. Zo ook de 15-jarige Arie Luites. Hij won dit weekend in het Duitse Nordhorn de wereldtitel.

Het is de tweede keer dat Arie zich wereldkampioen mag noemen. Deze keer is hij de kampioen in de klasse 15 tot 17 jaar onder de 65 kilogram. Aan de wedstrijd ging een maandenlange intensieve voorbereiding vooraf. “Ik moest nog wat kilootjes kwijt zodat ik in mijn gewichtsklasse kon vechten. Ik heb in een saunapak getraind en flink op mijn eten gelet,” vertelt Arie.

Tijdens het wereldkampioenschap heeft Arie drie wedstrijden moeten vechten. Jakub Graczvenski (Polen), Jan Schmidt (Duitsland) en Kryztof Schule (Polen) waren zijn opponenten. Na de partijen bleek dat de titel meeging naar Tilburg.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I DID IT AGAIN! World champion -65💪🏽 @officialteamsmits ❤️

Een bericht gedeeld door Arie Luites (@arieluitesofficial) op

Tilburgse kampioenen

Arie vertegenwoordigd het Tilburgse Team Smits. Het team van trainer Joey bracht nog zeven andere wereldkampioenen voort, waaronder het twaalfjarige broertje van Arie. Tygo Luites (12) won namelijk het wereldkampioenschap Muay Thai in de leeftijdscategorie 12 tot 14 onder de 35 kilogram.

Terug naar Arie; hoewel hij trots is op zijn titel, droomt het kickbokstalent nog veel groter. “Mijn volgende doel is vechten voor de Europese titel in een achtmantoernooi tegen meer toppers in mijn gewichtsklasse. Uiteindelijk is dit nog maar het begin en wil ik nog veel grotere partijen vechten.”

Rico Verhoeven en Nieky Holzken achterna dus? “Nee ik hou het gewoon lekker bij mezelf en heb niet echt voorbeelden. Het enige voorbeeld dat ik heb, is mijn trainer Joey.”

Volgend jaar mag Arie in Antalya zijn wereldtitel verdedigen. Tenzij hij wat kilootjes aankomt. Dan vecht hij voor de wereldtitel in de categorie 15 tot 17 jaar onder de 70 kilogram.

Oude bekende

Arie is geen onbekende voor Tilburg.com. Vier jaar geleden legde de Tilburger met een vlogcamera de Tilburgse kermis vast. Toen nog als klein straatschoffie die als waaghals in alle attracties durfde, de Breakdance bestuurde en met knalerwten om hem heen strooide. Nu is Arie getransformeerd tot kickbokstalent die zijn volle energie steekt in zijn trainingen en wedstrijden.

We gaan ongetwijfeld nog veel meer van hem horen. Wil je op de hoogte blijven van zijn ontwikkelingen? Zorg dan dat je hem blijft volgen op Instagram.

Reageer op dit bericht