22x Tilburgse burgertoppers om je vingers bij af te likken

Dag van de Burger

Woensdag 21 maart is het de Dag van de Burger. Néé niet de hamburger, maar de burger: wij dus! En hoe mooi is het dat wij het juist op deze dag voor het zeggen hebben tijdens de Tilburgse gemeenteraadsverkiezingen? Mocht je nu na het uitbrengen van je stem honger gekregen hebben en een andere burger willen eren, dan hebben wij wat tips voor je.

Want ook al is het niet de dag van de burger, er is altijd een goede reden om er een naar binnen te werken. Check hier de lekkerste klassiekers, vega toppers, bijzondere burgers én giga varianten van Tilburg!

De klassiekers

Broodje Jantje: ‘Jantjeburger’ – €3,90

De klassieker der klassiekers: Broodje Jantje. Jan de Kort bakt al burgers sinds 1965 en zijn populariteit is nog niet afgenomen. De Jantjeburger bestaat uit een krokante, goed gekruide burger met gebakken uien én pittige tomatensaus. Een klassieker in de binnenstad.

Twist Tilburg: ‘Een echte hamburger’ – €12,50

Twist Tilburg biedt een hamburger aan zoals een lekkere hamburger zou moeten zijn. Deze klassieker wordt geserveerd met 100% Iers rundvlees, knapperige groentes en ‘Twist Hamburger Saus’.

The Talk: ‘King of the Burgers’ – €15,00

Tweehonderd gram puur rundvlees, gesmolten kaas, knapperige bacon en huisgemaakte saus. Wat wil je nog meer? De King of the Burgers is, inderdaad, de koning van de burgers.

HAVANA: ‘HAVANA steenburger’ – €12,50

Inmiddels een begrip bij de Cubaanse tent op de heuvel: de HAVANA Steenburger. Een heerlijke hamburger op steenbrood, met sla, tomaat en HAVANA burgersaus. Geserveerd met de bekende twister fries.

Anvers: ‘Anvers burger’ – €13,75

Met cheddar, zoete ui, bacon en farmersalade. De runderburger van Anvers moet je duidelijk een keer geprobeerd hebben. Deze twist op een klassieke (cheese)burger wordt geserveerd met de enige echter Anvers saus én Vlaamse fritten.

De Beren: ‘Berenburger Classic’ – €13,50

Zin in een lekkere burger voordat je naar de film gaat? Bij de Beren hebben ze een aantal toppers op het menu staan. Naast de Premium Black Angus en Grilled Chicken kan je ook kiezen voor de klassieke berenburger. Deze bestaat uit 100% rundvlees, zoetzure komkommer, rode uit en de befaamde Berenburgersaus.

Café Bolle: ‘Bolle burger’ – €11,50

Café Bolle serveert de heerlijke Bolle Burger: een runderburger met gefrituurde uienringen, luie wijven friet en bolle burgersaus. Vroeger werd deze burger geserveerd op een zwarte briochebol, maar tegenwoordig gewoon op een lekker klassiek broodje!

Dag van de Burger

Vega toppers

Studio/Cinecitta: ‘Dutch Weedburger’ – €13,50/€14,50

Als je nu denkt dat je van deze burger ondersteboven weer naar buiten komt, dan heb je het mis. Deze vega topper is niet gemaakt van ‘weed’ maar van ‘seaweed’, zeewier dus! De Dutch weedburger is zowel verkrijgbaar bij Studio aan de Korte Heuvel als bij Cinecitta in de Restobar. Snel uitproberen dus!

Thrill Grill: ‘Veggie Mexican Thriller’ – €9,50

Het was moeilijk kiezen bij Thrill Grill, want als het motto: ‘For the love of burgers’ is, dan kan je ook wel wat verwachten. Opvallend is het grote aanbod aan vegetarische burgers. Check bijvoorbeeld de Veggie Mexican Thriller: een zwarte bonen burger met avocado, tortilla chips en spicy Aji Amarillo saus.

Karakter: ‘Queen burger’ – €15,50

De vegetarische Queen burger van Karakter is een hele verrassende. De burger is gemaakt van quinoa en bevat daarnaast prei, kerrie, rode uit, rucola en aioli. Speciaal voor de vegetarische koninginnen onder ons!

Polly Maggoo: ‘Polly’s Pumpkin’ – €13,90

Geen zeewier of zwarte bonen bij Polly Maggoo. Zij maken hun veggie burger namelijk van pompoen. Naast dit hoofdingrediënt bestaat de burger ook uit quinoa, ras el hanout, sla, tomaat, tzatziki én munt. Niet alleen vegetarisch, maar dus ook super gezond!

Stadscafé de Spaarbank: ‘Vegetarische burger’ – €15,-

Misschien geen originele naam, maar wél originele ingrediënten. De vegetarische burger van de Spaarbank bestaat uit kikkererwten en maïs, belegd met tzatziki, feta en augurken, geserveerd op Libanees brood. Een vega burger met een oosters tintje dus.

Dag van de burger

Voor de grote eters

Ribs Factory: ‘Skyscraper’ – €17,50

Heb jij aan een normale burger vaak niet genoeg? Dan biedt Ribs Factory een oplossing. Hun ‘Skyscraper’ is, zoals de naam al doet vermoeden, groter dan de gemiddelde burger. 2 burgers, 2x bacon, 2x cheddar. Als je na deze gigant nog niet vol zit, dan weten wij het ook niet meer.

Café Brandpunt: ‘Teamburger’ – €39,95

Een grote burger van 1,8 kilo op Turks brood, die eet je natuurlijk niet alleen. Ga je lekker met een groep op pad, probeer dan een keer de teamburger van café Brandpunt. Deze mega knaller is voor circa zes personen en kost €39,95. Ga je met wat minder mensen een hapje eten bij Brandpunt, dan heeft het café aan het Piusplein voor de Dag van de Burger ook een leuke actie. Een lekkere burger + speciaalbiertje voor maar €13,-.

’t Elfde Gebod: ‘Broodje hamburger Deluxe’ – €16,20

Ook ’t Elfde Gebod denkt aan de grote eters onder ons. Zij bieden twee giga burgers aan van 330 gram, waaronder de heerlijke Deluxe variant. Deze burger wordt geserveerd op een Italiaanse bol met truffelmayonaise, gekarameliseerde rode uien, rucola en Parmezaanse kaas.

Lokaal Zeven: ‘De Tilburger’ – €13,50

Dat Tilburgers goede eters zijn, dat is wel duidelijk met de grote hoeveelheid restaurants. Maar Lokaal Zeven heeft een burger speciaal aan de Tilburgers gewijd. De gigantische runderburger, De Tilburger genoemd, is belegd met tomaat, ui, komkommer, cheddar, bacon en een zacht pittige saus.

Burger Business: ‘Chicken Gigantor’ – €9,95

Als je denkt aan het bestellen van een burger, dan denk je waarschijnlijk meteen aan Burger Business. Aan burgers geen gebrek bij deze Thuisbezorgd favoriet. De Chicken gigantor is niet voor de kleine eters onder ons. Het briochebroodje wordt belegd met twee krokante kipburgers, double bacon, double cheddar én BurgerBusiness-saus.

McDonald’s: ‘Big Mac’ – €3,65

We konden je deze natuurlijk niet onthouden. De McDonald’s op het Piusplein is vanaf zaterdag 24 maart weer open en we kunnen stiekem niet wachten om weer een heerlijke Big Mac te halen. Twee burgers, gesmolten cheddar, uitjes, augurk, Big Mac-saus én een driedelig sesam broodje.

Dag van de Burger

Net even wat anders

Taphuys: ‘Pulled pork burger’ – €8,50

Geen rundvlees, geen kip, geen vis en ook niet vegetarisch. De pulled pork burger is een mooie afwisseling in deze lange lijst. Het heerlijke sappige vlees wordt geserveerd op een briochebol met tomaat, coleslaw en BBQ-saus. Zoals je hoopt bij pulled pork dus!

Pig & Rye: ‘Big pig’ – circa €8,50

Nog meer varkensvlees! Bij Pig & Rye wordt alles zelf gemaakt, van de burgers tot aan het brood. En dat is op zichzelf al bijzonder te noemen. De ‘Big pig‘ bestaat uit drie soorten varkensvlees op een zelfgemaakt briochebroodje met kaas en augurken. En wat voor soort vlees kan je dan verwachten? Een burger van varkensvlees, knapperige porchetta én natuurlijk bacon. Voor de pork lovers dus!

Worldburger: ‘Indian burger’ – €4,10

Bij Worldburger vind je burgers met een buitenlands tintje. Zo heb je onder andere de Zweede visburger, de Griekse burger met tzatziki en de Hawaiiaanse variant met ananas. De burger die misschien nog wel het meest opvalt is de Indian Burger: een kipburger met een gekookt ei en remouladesaus.

Johnny’s Burger Company: ‘OMG burger’ – €7,50

De naam zegt het al, dit is geen burger die je 1, 2, 3 verwacht. Deze rundvleesburger is belegd met lente ui, gruyèrekaas, gebakken uien en frisse remouladesaus. Voor de echte uitprobeerders onder ons.

Dag van de Burger