Nieuws

Roadburn
Let op! Dit artikel is al 452 dagen oud en wellicht niet meer relevant

23 nieuwe namen voor Roadburn; weekendtickets uitverkocht

Afgelopen week gingen de laatste 4-dagen-, 3-dagen- en zaterdagtickets voor Roadburn Festival 2017 eruit. Er zijn enkel nog een beperkt aantal donderdag-, vrijdag- en zondagtickets. Desalniettemin gaat het Tilburgse festival rustig door met namen boeken. Vandaag kunnen ATALA en ANTROPOMORPHIA bijgeschreven worden, naast maar liefst 21 nieuwe namen voor in het programma in de Cul de Sac, waaronder LASTER, JOY en RITUAL OBJECT.

Toevoegingen

De hypnotische desertrockers van ATALA en de Tilburgse blackened deathmetal band ANTROPORMORPHIA zijn toegevoegd aan het Roadburn programma op vrijdag 21 april. Maar dat is niet alles: het vooruitstrevende festival maakt ook 21 nieuwe namen bekend voor het programma in Cul de Sac, alwaar het podium gehost wordt door het online magazine Never Mind The Hype. In Cul de Sac staat onder andere de grensverleggende blackmetalband LASTER, die na DOOL vorig jaar, het etiket ‘ROADBURN INTRODUCES…’ meekrijgt. Het gehele programma in de Cul de Sac ziet er als volgt uit:

  • Donderdag: RITUAL OBJECT, JOY, HARSH TOKE, VERWOED, ORTEGA en BATHSHEBA
  • Vrijdag: RITUAL OBJECT, KURO, ZAUM, TELEPATHY en JONKOKLAPPER
  • Zaterdag: LASTER, BEAR, HEDONIST, LOTUS, MANTIS en SLOW CRUSH
  • Zondag: SINK, STONE IN EGYPT, FAAL, MNHM, JAYE JAYLE en TURIA

Kunst heeft altijd centraal gestaan in de visie van het festival en dus presenteert Roadburn ook dit jaar weer diverse kunstenaars. tijdens het festival is er werk te zien van HARALD VAN MAASTEREN, FURSY TEYSSIER, ROLAND SCRIVER en de band en artist-in-residence GNOD. Weekendtickets (3-dagen en 4-dagen) en zaterdagtickets zijn uitverkocht. Er zijn enkel nog een beperkt aantal kaarten voor donderdag, vrijdag en zondag.

Meer bevestigde namen

Onder andere COVEN, WARNING (‘Watching From A Distance’ integraal), MY DYING BRIDE (‘Turn Loose The Swans’ integraal), ULVER (‘The Assassination of Julius Caesar’ release show),  HYPNOPAZUZU (DAVID TIBET van CURRENT 93 en YOUTH van KILLING JOKE), MYSTICUM, DEAFHEAVEN, CHELSEA WOLFE en 2017-curator JOHN DYER BAIZLEY van BARONESS waren eerder al bevestigd voor het festival wat plaats vindt van 20 tot en met 23 april 2017.

Reageer op dit bericht