Deze 25 horecazaken kwamen er dit jaar in Tilburg bij!

20 horecazaken 2018

Er zijn ontzettend veel nieuwe restaurants open gegaan in Tilburg afgelopen jaar. Anne Travel Foodie deelt 25 nieuwe zaken met ons en wij zijn erg benieuwd of jij ze allemaal al kent!

#1 Jamie’s Pizzeria

Jamie’s Pizzeria is een pizza restaurant van Jamie Oliver en zit sinds dit jaar op het Pieter Vreedeplein. Samen met Arnhem is Tilburg de enige stad in Nederland waar een Jamie’s Pizzeria zit. De pizza’s bij Jamie’s Pizzeria zijn gemaakt met zuurdesum deeg waardoor ze veel smaak hebben. Ga je voor 6 januari 2019 naar Jamie’s Pizzeria dan kan je genieten van hun 3 gangen kerstmenu.

jamies pizzeria

#2 Poke and More

De eerste Poke bowl bar van Tilburg opende begin dit jaar op het Stadhuisplein. Een Poke Bowl is een gerecht uit Hawaii wat oorspronkelijk voornamelijk rijst en rauwe vis was. Gelukkig valt er bij Poke and More veel meer te kiezen en kan je ook voor kip of vleesvervangers kiezen in plaats van vis en naast witte rijst kan je ook gaan voor couscous of quinoa.

poke and more

#3 Brownies and Downies

Na meerdere restaurants te hebben geopend in verschillende steden in Nederland vestigde Brownies and Downies zich in 2018 in Tilburg. Ook hen kan je vinden op het Pieter Vreedeplein. Het concept is wellicht bekend; mensen met het Syndroom van Down werken in de keuken en bediening en worden daarbij goed begeleidt. Het resulteert in vaak vrolijke service terwijl jij geniet van je lunch of koffie met wat lekkers.

#4 Arbie’s Beach House

Arbie’s Beach House in Berkel-Enschot was dé hit van de zomer. Voor gezinnen met kinderen is het de perfecte plek omdat je er eerst lekker kan zwemmen en daarna een ijsje kan eten. Maar ook zonder kinderen kan je bij Arbie’s Beach House lekker biertjes drinken of een hapje eten. Ze hebben lekkere burgers en nacho’s maar ook salades en sandwiches. Het is de perfecte plek als je zin heb in een dagje strand maar geen zin hebt in lange files in een warme auto.

#5 The Cats Back

Bij The Cats Back, die je kan vinden achter de Kattenrug (vandaar de naam), kan je terecht voor maar liefst 35 verschillende Amerikaanse bieren. En ook het menu is in Amerikaanse en Tex-Mex sferen. Zo hebben ze ‘barfood’ zoals onion rings, fried chicken en cheese fries. Burgers kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op een Amerikaanse kaart. Mijn aanrader zijn de taco’s die op de originele Mexicaanse manier worden geserveerd. Dus niet de schelpen zoals we ze in Nederland kennen, maar de kleine maistortilla’s zoals ze eigenlijk horen.

#6 The Fat Greek

Grieks restaurant The Fat Greek vind je op de oude markt. Bij dit moderne Griekse restaurant kan je terecht voor heerlijk Grieks eten dat, zoals de naam al doet vermoeden, niet per se gezond is. Wij gingen er eten toen we net terug waren van een vakantie naar Griekenland en vonden de gerechten van The Fat Greek heel herkenbaar. Ze zijn precies zoals ze in Griekenland ook geserveerd worden. Je pita gyros krijg je met friet erin bijvoorbeeld.

Fat Greek

#7 Mr Morris

Er gingen ook gezonden zaken open in 2018, zoals Mr Morris in de Nieuwlandstraat. Na hun eerste vestiging in Eindhoven gingen ze ook aan de slag in Tilburg. Je kan er terecht voor heerlijke smoothies met grappige namen zoals Bloody Berry en Grow Up. Ook hebben ze lekkere geroosterde broodjes op wit zuurdesum of volkoren brood. Je kan bij Mr Morris (op het terras) zitten, maar je kan ook alles to-go meenemen. En aangezien ze redelijk dicht bij het station zitten is het ideaal voor als je met de trein reist.

#8 BLYF

BLYF in de Tuinstraat doet een beetje denken aan de winkelketen STACH uit de Randstad. BLYF noemt zichzelf een ‘eetwinkel’, je kan hier namelijk genieten van een lunch maar je kan ook allerlei delicatessen producten meenemen voor thuis of als cadeautje. Van chocola in allerlei smaken met originele verpakkingen tot grote, kleurrijke meringues.

Blyf

#9 IJssalon Escobar

Ijssalon Escobar hoort bij Foodbar Sorry not Sorry die vorig jaar zijn deuren opende. Sinds 2018 kan je er terecht voor heerlijke ijsjes. Ze hebben altijd erg originele smaken, zo hadden ze een keer pikzwart roomrijs en oranje slagroom met koningsdag. Ook hebben ze vaak vegan smaken, zoals laatst amandel avocado ijs en pina colada ijs. Je kan het ijs van Escobar ook thuis laten bezorgen!

#10 Baskin Robbins

Over ijs gesproken, de Amerikaanse keten Baskin Robbins opende ook in 2018 haar deuren in Tilburg. De roze wanden en zoete geuren komen je tegemoet als je langsloopt op het Pieter Vreedeplein. Ze hebben maar liefst 31 smaken bij Baskin Robbins. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ‘American Birthday Cake’ of ‘Toasted Coconut Crunch’. Ze hebben ook wafels die je al dan niet met ijs kan combineren

#11 Dunkin Donuts

In hetzelfde pand als Baskin Robbins vind je ook een andere bekende Amerikaanse keten: Dunkin Donuts. Deze zoete donuts zijn gedecoreerd in allerlei kleurtjes. Ik ben vooral fan van de cookiemonster donut. En als je nog voor kerst gaat kan je een van de donuts in kerstthema halen.

#12 BijZestig

Een van de eerste horecazaken die open ging in 2018 was BijZestig. In 2017 was het pand nog het woonhuis van de eigenaren. Nu de kinderen het huis uit zijn hebben ze besloten boven te wonen en de begane grond te gebruiken voor een lunchroom/conceptstore. Je kan hier terecht voor een kopje koffie met een taartje en ze hebben ook een kleine ontbijt en lunchkaart. Ik hou het meest van hun stadstuin. In deze binnentuin kan je in de zomer van de zon genieten en in alle rust je smoothie opdrinken.

Bijzestig

#13 Het Ketelhuys

Misschien wel de zaak met het mooiste interieurontwerp van 2018 is Het Ketelhuys. Dit pannenkoekenrestaurant bij de AaBe fabriek noemt zichzelf een Pannenkoekenfabrique, en op zich past die chique woordspeling wel bij het interieur. Alsof de pannenkoeken nog niet genoeg reden waren om je kids enthousiast te krijgen; er ligt een speeltuin naast het pand!

#14 Chocolate Company

Nog maar net open maar nu al heel populair: de Tilburgse vestiging van The Chocolate Company. Het kan liggen aan de gunstige ligging naast de Primark, maar nog aannemelijker is dat ze zo populair zijn vanwege hun aanbod: taart en doe-het-zelf chocolademelk. Je koopt een blokje naar keuze en roert hem zelf in je beker warme melk tot je je eigen kopje warme chocolademelk hebt. Ze hebben hier ook leuke chocolade cadeautjes.

#15 Don’s Noodle Shop

Ook nog niet zo lang geleden opende Don’s Noodle shop in de Langestraat. Hier verkopen ze Aziatische gerechten die wat gezonder zijn dan sommige andere snelle (afhaal) happen. Eigenaarskoppel Stan en Jody hebben 6 maanden met hun zoontje door Azië en Australië gereisd en hebben daar inspiratie opgedaan voor hun Noodle Shop. Je kan hier zowel tijdens de lunch als het avondeten terecht voor bijvoorbeeld noodle-soep of dumplings.

#16 Hoki Poke

Tilburgs tweede poke bowl restaurant opende een paar weken geleden in de Nieuwlandstraat. Ook hier kan je terecht voor de inmiddels bekende Poke Bowl. Hier kies je als basis witte rijst, sla of een combinatie daarvan en vul je verder met ingredienten naar keuze. Je kan ook voor een van de combinaties gaan die Hoki Poke al voor je heeft bedacht.

#17 Eazie

Het centraal station is flink opgeknapt afgelopen tijd en daar hoort ook nieuwe horeca bij. Zo opende dit jaar Eazie waar je terecht kan voor een snelle Aziatische maaltijd. Eazie zit al in veel steden door het hele land en sinds 2018 ook in Tilburg. Je stelt bij Eazie in 5 stappen je eigen wokmaaltijd samen waarbij veel verschillende groenten altijd de basis is. Een gezonde, snelle maaltijd die ideaal is om mee te nemen in de trein.

# 18 Five Guys

Nog een nieuwe zaak op het Pieter Vreedeplein: FiveGuys. Dit hamburgerrestaurant is verre van de enige plek in Tilburg waar je terecht kan voor een hamburger. Toch is een bezoekje aan Five Guys wel de moeite waard. Menigeen vindt de hamburgers lekkerder dan bij andere fastfoodketens en anders is het retro-Amerikaanse interieur sowieso leuk voor op de foto.

5 guys

#19 Binnen bij Parcours

Binnen bij Parcours is wel een heel bijzonder restaurant dat dit jaar opende. Het is namelijk gevestigd in de school Parcours. Bij deze VMBO school gaan de leerlingen praktijkgericht aan de slag. De leerlingen helpen dus ook in het restaurant. Je kan hier op dinsdagavond dineren en op donderdag lunchen. Je kan vooraf je tafel reserveren zodat de leerlingen goed voorbereid zijn. Iedere week is er een andere menukaart en je betaalt slechts 5,- voor een lunch en 15,- voor een diner.

#20 Onsz Restaurant

Waar eerst Riddershoeve zat, zit nu Onsz Restaurant. Bij dit restaurant in Berkel Enschot kan je onbeperkt genieten van tapas. Ze hebben er meer dan 80 verschillende gerechtjes, dus voor ieder wat wils. Parkeren kan gratis voor de deur en je kan ook je tapas afhalen om thuis op te eten.

#21 NOIR Tilburg

Net voor het nieuwe jaar een nieuwkomer (of oudgediende met een flinke upgrade) in het Dwaalgebied: NOIR. Je kunt er heerlijk borrelen en genieten van fantastische gerechtjes.

#22 Klopa

Wist je dat Tilburg een Bosnisch eetcafé heeft? Bij dezen! Aan de Heuvelring kun je sinds dit jaar genieten van heerlijke Bosnische gerechten voor een fijne prijs.

#23 De Lange Goedzak

Nog een zaak die in 2018 aan de Heuvelring opende: Tapperij De Lange Goedzak. Een heerlijke plek om een biertje, wijntje, baco’tje of frisje te drinken midden in het bruisende centrum van Tilburg.

#24 PannenkoekenParadijs Tilburg

Ook in de Reeshof opende in 2018 een nieuwe horecazaak: het PannenkoekenParadijs. Naast de grote speeltuin en het gigantische Reeshofpark kun je genieten van heerlijke pannenkoeken en veel meer.

#25 De Carpacciobar

Groot nieuws in 2018: Tilburg krijgt haar eigen carpacciobar. Geweldig nieuws voor de liefhebber van dit fantastische gerecht. De zaak opende dit jaar en je kunt er genieten van verschillende soorten carpaccio’s.

Verder opende ook Surinaams eethuis Mi Rowsoe op de Hasseltstraat en na jaren weg te zijn geweest is de Burger King weer neergestreken in Tilburg. Ice Rollas en Ran-D hadden beide in 2018 kort een nieuwe stek, maar bleken meer pop-up restaurants te zijn en zijn alweer uit het straatbeeld verdwenen.

Mis jij nog namen in deze lijst? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder.