Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1616 dagen oud en wellicht niet meer relevant

30e editie van Festival Mundial enorm succes

De dertigste editie van Festival Mundial was een enorm succes. Festivaldirecteur Patrick Kokx kijkt vol trots terug op een geslaagd weekend met zo’n 20.000 bezoekers in totaal: “Het is altijd afwachten of de dingen die je bedenkt ook zo tof worden in het echt. En dat waren ze zeker!”

Geen hoekje van het unieke festivalterrein in de Spoorzone in Tilburg is dit weekend onbenut gelaten. Overal was van alles te beleven. Verspreid over negen podia waren optredens van o.a. Rilan & The Bombardiers, Honne, TenTemPiés en Skip & Die. Gedanst werd er naar hartelust op gave feestjes van Zoete Zin, Archy en Gaande. Broederliefde verzorgde dit jaar het verrassingsoptreden. De heren lieten de met een uitzinnig publiek gevulde Fontys Koepelhal schudden op z’n grondvesten.

Vanaf het podium in De Tuin riep Shary-An zondag: “Dit is veruit het mooiste podium waar ik dit festivalseizoen heb gestaan. Jullie zijn fucking vet publiek.”

Feestjes en totale vervoering

De zwoele, rauwe stem van Jeangu Macrooy bracht zondag de Fontys Koepelhal in totale vervoering. Broken Brass Ensemble brak de tent af, sprong van het podium en bouwde vervolgens nog even een feestje tussen het publiek. In De Klas vertelde Arjan Erkel op indrukwekkende wijze over zijn ontvoering in Dagestan. Linde Schöne bracht haar vernieuwende Nederlandstalige R&B naar De Tuin. En ook Brainpower en zijn Big Band Theory maakten er een feestje van.

Mundial-gevoel

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een ideaal festivalweekend. “Dit was precies het festival waar ik van droomde”, vertelt Kokx met een lach op zijn gezicht. “Het was een fantastisch feest met het echte Mundial-gevoel. Er hing een onovertroffen sfeer en een unieke vibe. Het is ons gelukt om een nieuw publiek te bereiken en toch het oude gevoel te behouden. Jong en oud liep met een glimlach op zijn gezicht rond. Het was een geweldig weekend.”

Reageer op dit bericht