31ste Hart van Brabantloop

Aanstaande zaterdag is het weer zover: de jaarlijkse Hart van Brabantloop! De hardloopestafette wordt dit jaar voor de 31ste keer georganiseerd. De organisatie is in handen van acht studenten van zowel Fontys als Tilburg University. Zij hebben een half jaar lang alles op alles gezet om de loop te organiseren.

Zaterdag om 07:30 klinkt bij het Tilburg University Sportscentre het startschot, waarop de eerste lopers aan de route van maar liefst 105 kilometer beginnen. Deelnemen aan de estafette gebeurt in teams van 15 personen, van wie tien mannen en vijf vrouwen. Elk lid van een team rent een stukje van de route, die door onder andere Tilburg, Oisterwijk en Berkel Enschot voert. Elke renner draagt een gekleurd hesje dat dienst doet als estafettestokje. Tijdens het rennen wordt elk teamlid begeleid door een teamlid dat meefiets. De laatste deelnemers zullen rond 18:00 over de finish komen. Daar wordt de uitslag bekend gemaakt en na afloop is er een groots afsluitend feest.

Serve the City

De opbrengst van de 31ste Hart van Brabantloop gaat naar een goed doel. Naast de eventuele winst die voortvloeit uit het evenement wordt er tijdens de loop van alles georganiseerd om geld in te zamelen. Dit jaar is gekozen voor Serve the City. Serve the City bestaat uit een groep Tilburgse (oud-) studenten, die ervan overtuigd zijn dat studenten in Tilburg een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de inwoners van Tilburg. Ze werken veel samen met Contour de Twern. Met het geld dat ze krijgen van de Hart van Brabantloop kunnen veel nieuwe initiatieven worden opgezet. Het totale geldbedrag wordt ’s avonds op het eindfeest bekend gemaakt.

Hart van Brabantloop

De eerste Hart van Brabantloop werd in 1984 georganiseerd. Dit in navolging van andere grote estafettelopen als de Batavierenrace, de Veluweloop en de Lauwersloop. De destijdse aanleiding was het 55-jarig bestaan van Studenten Sport Organisatie Pendragon, het huidige FOSST Student Sports Tilburg. Tijdens de eerste editie deden 17 teams mee. Inmiddels is de loop uitgegroeid tot een groots evenement met bijna 100 teams.

De Hart van Brabantloop staat voor een sportief, maar bovenal gezellig regionaal hardloopevenement. Het is een loop voor iedereen: getrainde wedstrijdlopers, beginnende sporters maar ook recreanten. De Hart van Brabantloop staat open voor elke deelnemer.