Nieuws

Let op! Dit artikel is al 57 dagen oud en wellicht niet meer relevant

4 manieren om jouw muren een nieuwe uitstraling te geven

Is het inmiddels al behoorlijk lang geleden dat je iets aan de binnenkant van jouw woning veranderd hebt? Dan kan de boel inmiddels enigszins verouderd zijn. Gelukkig kun je hier zelf verandering in brengen. Je hoeft echt niet alles in huis direct aan te pakken. Begin bijvoorbeeld eens met de muren. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hier 4 manieren op een rijtje om jouw muren een nieuwe uitstraling te geven.

Geschreven door en bijdrage van: Twenty Four Webvertising

Verf

Als jouw muren gesausd zijn, is het betrekkelijk eenvoudig om ze een nieuwe uitstraling te geven. Je hoeft de oude verflaag namelijk niet eerst te verwijderen, want je schildert er simpelweg overheen. Kies je voor deze aanpak? Dan hoef je alleen maar te bepalen welke kleur de muur moet krijgen. Als je dit weet, kun je de benodigde spullen kopen. Naast de verf heb je ook kwasten, rollers en verfbakjes nodig. Het is overigens niet nodig om alle muren te verven. De uitstraling van een ruimte verandert vaak al als je één muur verft.

Behang

Je kunt jouw muren niet alleen verven, maar ook behangen. Voordat je voor behang kiest, moet je weten dat het aanbrengen van deze wandbekleding meer tijd kost dan verven. Toch raden wij je niet aan behang direct af te schrijven. Waarom niet? Omdat een muur met behang een hele andere uitstraling heeft dan een muur met verf. Dit komt vooral doordat behang verkrijgbaar is in allerlei varianten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om fotobehang op een muur aan te brengen.

Wandpaneel

Wie denkt dat verf en behang de enige opties zijn, heeft het mis. Je kunt tegenwoordig namelijk ook voor wand panelen kiezen. Doordat zo’n paneel gemaakt is van hout, geef je een ruimte een mooie, natuurlijke uitstraling. Dit is overigens niet de enige reden om voor wandpanelen te kiezen. Nee, want deze panelen zorgen namelijk voor een betere akoestiek in een ruimte. Breng je zo’n paneel aan op één of meerdere muren in huis? Dan is er niet langer sprake van een vervelende galm of echo in de ruimte(s) waar zo’n paneel hangt.

Hang iets op aan de muur

Veel mensen denken dat het veel tijd kost om muren een nieuwe uitstraling te geven. Het verven of behangen van verf kost je inderdaad tijd. Wil je hier liever geen tijd aan besteden? Overweeg dan eens om dingen op te hangen aan de muur. Met een schilderij geef je jouw muur bijvoorbeeld al een totaal andere uitstraling. Hierdoor is het misschien niet (meer) nodig om een wand te verven of te behangen. Je hoeft overigens geen kunst op te hangen om jouw muur een andere uitstraling te geven. Dit kan namelijk ook met foto’s of andere objecten.