Nieuws

Let op! Dit artikel is al 75 dagen oud en wellicht niet meer relevant

4 prachtige plekken rond Tilburg om te wandelen

Ons stadje staat in Nederland vooral bekend als textielstad, Kruikenstad en gezellige studentenstad. Maar ook voor een mooie wandeling kun je terecht in het knusse Tilburg. Van moderne architectuur tot prachtige natuur, de stad heeft het allemaal. Een goede voorbereiding is het halve werk; de Zwerfkei biedt alles wat je nodig hebt voor een stevige wandeling. Ben je benieuwd naar de mooie wandelplakken in Tilburg? Lees dan snel verder.

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Huis ter Heide

Ten noordwesten van de stad ligt het landgoed Huis ter Heide: een prachtig en veelzijdig natuurgebied. Trek eropuit en ontdek de mooiste natuur van Brabant. Zo vind je naaldbossen met grote douglassparren, uitgestrekte velden en het 400 hectare grote Leikeven met een vlonderpad. Neem ook vooral een verrekijker mee om Schotse hooglanders, roofvogels en andere vogels te spotten.

Spoorzone

Laat je de natuur liever achter je? Dan is de Spoorzone wellicht iets voor je. Dit voormalig braakliggend terrein is getransformeerd naar een rauwe plek waar het industriële verleden zich goed vermengd met het moderne leven. Dit gebied langs het spoor en rondom het station is uitgegroeid tot een plek die zich perfect leent voor ontspanning en evenementen.

De Piushaven

Wil je de wandeling bij de Spoorzone nog wat uitbreiden? Of zoek je een balans tussen een hippe buurt en de natuur? Dan is dit de plek waar je wilt wandelen! Geniet hier van de hippe tentjes en moderne architectuur, maar steek ook vooral door naar het landschapspark Moerenburg. Tussen het boerenland en het moerassig dal van de Nieuwe Leij bevinden zich kleine horeca gelegenheden die zorgen voor de nodige rustmomenten tijdens een stevige wandeling.

De zes van Tilburg

Ben je uit op nog meer variatie? Bekijk dan eens de zes van Tilburg. In 2017 zijn er 5 wandelroutes tussen de vier en zes kilometer aangelegd, die aan elkaar te koppelen zijn tot de 6e route van 57 kilometer lang. Wij raden dan ook aan om goed voorbereid te zijn voor deze wandeling! Kijk bijvoorbeeld eens bij Zwerfkei in de categorie wandelschoenen heren. Heb je toch meer interesse in één specifieke routes? Kijk dan hieronder naar de afzonderlijke routes.

  • De vijverroute, met kinderboerderij en speeltuin.

  • De Reeshofroute, een combinatie tussen natuur en architectuur.

  • De Waranderoute, door het unieke sterrenbos.

  • De Amarant-route, rond het terrein van Amarant Zorg.

  • De Heideparkroute, door het landgoed Heidepark.