Nieuws

culturele hotspots
Let op! Dit artikel is al 965 dagen oud en wellicht niet meer relevant

5x culturele hotspots in Tilburg waar je heerlijk kunt eten

Lekker eten én cultuur snuiven. In Tilburg is dat niet zo lastig, want wist je dat je heerlijk kunt eten bij een aantal culturele hotspots? De Tilburgse blogger Anne Travel Foodie deelt haar top 5 aan combinaties van eten en cultuur.

Foto’s en tekst: Anne Travel Foodie, headerfoto: TextielMuseum

#1 Restaurant Lucebert

lucebert

Restaurant Lucebert in de Schouwburg in Tilburg wordt vaak over het hoofd gezien als mensen een avondje naar het theater gaan en dat is enorm zonde! Ik ben een cultuurliefhebber en vaak bij Theaters Tilburg te vinden en zelfs ik als echte foodie heb laatst pas voor het eerst bij Lucebert gegeten. Maar het zal zeker niet voor het laatst zijn. Wat een verwennerij! Ze serveren een speciaal theatermenu voor degene die op tijd in de voorstelling moeten zitten. Nadat je je dieetwensen hebt doorgegeven zorgt het team van Lucebert dat je niks tekortkomt, ze houden zelfs de tijd voor je in de gaten! De gerechten bij Lucebert zien eruit als schilderijen, zijn vol van smaak en enorm verrassend. Zo kregen we een gerecht in een ‘vogelnestje’ (zie foto) en zat er onder onze carrot cake nóg een dessert verstopt! Je kan ook bij Restaurant Lucebert terecht als je niet naar een voorstelling gaat, maar het is hoe dan ook aan te raden om te reserveren!

#2 Cinecitta

cinecitta

Wist je dat arthouse bioscoop Cinecitta de oudste nog bestaande bioscoop van Nederland is? Cinecitta is al ruim 100 jaar gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum. Voordat je naar de film gaat kun je bij de Ristobar heerlijk dineren of lunchen, en ook als je niet van een film gaat genieten kun je hier terecht. In de zomer is ook het terras aan de zijkant van het pand geopend. Cinecitta heeft voor ieder wat wils op de kaart, ook voor vegetariërs wordt goed gezorgd. Mijn vega favoriet is de ravioli vooraf en de Dutch weedburger als hoofdgerecht. Vlees- en visliefhebbers kunnen bijvoorbeeld genieten van mosselen en eendenborst. Een aantal gerechten zijn ook glutenvrij beschikbaar en op dinsdag en donderdag kan je gaan voor een food&film combinatie waarbij je voor €23,50 een hoofdgerecht eet en naar de film kan.

#3 TextielMuseum

textielmuseum

Bij het café van het TextielMuseum is er geen twijfel mogelijk over bij welk museum het café hoort. Je ziet elementen van textiel terug in alle meubels en decoratie, zo zijn de stalen frames van de banken bespannen met kleurige, textiele koorden. Het is hierdoor een heerlijk begin- of eindpunt van je bezoekje aan het museum. Vooral in de zomer is dit een favoriet van me omdat ze een groot, beschut terras hebben. Je kan bij het textielcafé ook heerlijk lunchen als je niet naar het museum gaat. Je kan genieten van een heerlijke bulgur salade (zie foto) of lekker broodje met huisgemaakte tonijnsalade.

#4 De Pont

de pont

Zo kleurrijk en speels als het café bij het TextielMuseum is, zo strak en modern is het café bij de Pont. De Pont, het museum voor moderne kunst bestaat dit jaar 25 jaar. Het kan je bijna niet ontgaan zijn want de tentoonstelling ter ere van het 25 jarig jubileum werd geopend door Prinses Beatrix. Zij onthulde ook de Sky Mirror van Anish Kapoor die vanaf nu bij de ingang te bewonderen is. Voor, na of tijdens je bezoek aan de expositie kun je terecht in het museum café voor een lunch of een kop koffie met iets lekkers. Je bestelt bij het buffet en kan het vervolgens aan een van de tafeltjes nuttigen en bij mooi weer kun je ook plaatsnemen in de museumtuin. Bestel bijvoorbeeld en broodje met een van hun lekkere kaassoorten of ga voor de flammkuchen (zie foto).

#5 Natuurmuseum Brabant

natuurmuseum

Een dagje uit met de kinderen? Ga dan naar het Natuurmuseum! Recht tegenover het trein- en busstation en dus ideaal als je afspreekt met mensen die niet uit Tilburg komen. Het museum café vind je vlakbij de in- en uitgang dus is ideaal om je bezoek mee te starten of af te sluiten. Voor de volwassenen staan er simpele pistoletjes op de kaart, en voor de kinderen zijn er allerlei speelse gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krokodil tosti? Ook kunnen kinderen hun eigen cupcake pimpen met allerlei versiersels om zo hun lievelingsdier te maken. Even gemakkelijk lunchen met het hele gezin? Ga dan voor de ‘lunchgemak in een zak’ waarbij je ambachtelijke worstebroodjes, pakjes drinken, fruit en een verrassing voor de kids krijgt.

Meer Anne Travel Foodie

Wil jij meer tips van Anne Travel Foodie? Check dan ook eens het artikel met 13x vegetarisch eten in Tilburg en 5x Tilburgse eettentjes die je waarschijnlijk nog niet kent.

Reageer op dit bericht