Nieuws

nationale pannenkoekendag
Let op! Dit artikel is al 339 dagen oud en wellicht niet meer relevant

5x pannenkoeken eten in Tilburg op Nationale Pannenkoekendag

Met stroop, spek, appel of toch liever met chocolade: iedereen houdt wel van pannenkoeken. Vrijdag 16 maart heb je een goede reden om je buik rond te eten, want deze dag is het Nationale Pannenkoekendag! Wil jij graag weten waar je de lekkerste of juist gekste pannenkoeken kunt eten? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zeven Geitjes

Al in 2009 werd het restaurant bij Uitspanning de Zeven Geitjes omgedoopt tot pannenkoekenhuis. Ze hebben maar liefst keuze uit 100 verschillende pannenkoeken, die stuk voor stuk bereid worden met verse ingrediënten. Zin om op Nationale Pannenkoekendag een hapje te komen eten met uitzicht op de bossen? Zorg dan wel dat je op tijd bent. De keuken sluit namelijk om 19.00 uur.

2. Eethuys Volt

Wanneer je aan het Voltterrein denkt, dan denk je waarschijnlijk aan karten, bowlen of escaperooms. Maar wist je dat je hier ook hele lekkere pannenkoeken kunt eten? Bij Eethuys Volt worden pannenkoeken met ingrediënten van over de hele wereld bereid. Denk bijvoorbeeld aan de Griekse pannenkoek met gyros, feta en knoflook. Of de Amerikaanse pannenkoek met pulled pork en barbecuesaus.

3. De Pannekoekenbakker

Midden in Tilburg, gevestigd in een oud koetshuis, vind je De Pannekoekenbakker. De naam verraadt het al: pannenkoeken vind je hier in overvloed. Van rozijnen tot frambozen, van spek tot salami en van mozzarella tot geitenkaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel.

4. Pannenkoeken bakken met Fran Sol

Misschien wel niet op Nationale Pannenkoekendag zelf, maar minstens zo leuk. Op woensdag 14 maart kun je bij CVT Keukens aan de Hestiastraat pannenkoeken bakken met Willem II-spits Fran Sol. Heb je altijd al een beschuitje (uh pannenkoek) willen eten met de Spanjaard, grijp dan nu je kans! Sol is aanwezig tussen 16.00 en 18.00 uur.

5. Liever zelf bakken?

Heb je niet zoveel zin om de deur uit te gaan en hou je liever een pannenkoekenfestijn in eigen huis? Bij Albert Heijn zijn deze week alle kant en klare pannenkoeken én poffertjes een plus een gratis. Mocht je liever zelf je pannenkoeken bakken, dan heeft Albert Heijn hier ook aan gedacht. Koopmans pannenkoekenmix is deze week namelijk 25% goedkoper. Heb je zin om een échte Tilburgse pannenkoek (inclusief Schrobbelèrstroop) te maken? Check dan dit recept!

Reageer op dit bericht