Nieuws

hardlopen
Let op! Dit artikel is al 298 dagen oud en wellicht niet meer relevant

6x tips voor beginnende hardlopers: van routes tot een kortingscode

De sportscholen zijn dicht en dat is best wel balen nu iedereen veel thuis zit. Wat zijn dan de opties om toch lekker te kunnen sporten? Juist: hardlopen! En daarom hebben we twee leuke dingen voor je: tips voor startende hardlopers én een fijne kortingscode op onder andere hardloopschoenen en -kleding!

Niet iedereen is namelijk een even ervaren hardloper en daarom hebben we wat tips verzameld met behulp van deze hardloopshop. En dat zijn adviezen in hardloopschoenen, routes en in snelheid krijgen.

6x tips voor de beginnende hardlopers

  1. Zorg dat je fatsoenlijke schoenen hebt, anders loop je simpelweg niet lekker. Als je nieuwe schoenen nodig hebt, zorg dan dat je hardloopschoenen een maat of soms zelfs twee groter koopt, want ze vallen namelijk klein.
  2. Check of je corrigerende schoenen nodig hebt. In dit artikel zie je hoe jouw voeten afrollen en wat je eventueel nodig hebt aan correctie. Denk je nu: hoe moet ik dit weten?! Kijk dan eens bij oude sportschoenen om te zien waar de zool het meest versleten is.
  3. Gebruik een hardloopschema, hiermee zorg je dat je rustig opbouwt en houvast hebt. Welke schema? Even googelen, internet staat er vol mee!
  4. En waar ga je dan hardlopen? Check daarvoor eens deze 5 hardlooproutes in Tilburg. Geschikt voor beginnende, tot de wat meer ervaren hardlopers. Pas wel op de drukke locaties, want die 1,5 meter geldt ook tijdens het rennen.
  5. Wil je wat sneller gaan rennen? Probeer dan eens intervaltraining. Door korte versnellingen toe te passen, herstel je sneller en hierdoor kun je jouw kilometers uiteindelijk nog sneller rennen.
  6. Voor een beetje variatie in je hardloopschema, kun je de Fartlektraining eens proberen. Een methode waarbij je afwisselt in snelheid en richting. Hier krijg je ook nog eens een mega goede conditie van.

Kortingscode

Om je een duwtje in de juiste richting te geven, hebben we een leuke samenwerking met een Hardloopshop uit Waalwijk. Zij zijn één van de grootste webshops in hardloopspullen van Nederland. Met de kortingscode TILBURG013 krijg je 13% op het hele assortiment! Dit geldt op de nieuwe collectie, sale en alles daar tussenin. Alleen op producten van Garmin & Polar geldt de code niet. De kortingscode is te gebruiken tot en met 3 mei 2020.

Reageer op dit bericht