Nieuws

natuurmuseum brabant
Let op! Dit artikel is al 1438 dagen oud en wellicht niet meer relevant

75.000 bezoekers voor Natuurmuseum Brabant in 2017

In 2009 ging de vlag uit voor de 50.000e bezoeker van Natuurmuseum Brabant. Nu, negen jaar later, wordt zelfs de magische grens van 75.000 bezoekers gehaald. Een enorme toename, die volgens directeur Frans Ellenbroek te danken is aan “de tentoonstellingen die steeds attractiever zijn geworden”.

De cijfers geven hem gelijk: geen uitzonderlijke uitschieters door een speciale tentoonstelling, object of prijs, maar een jarenlange gestage stijging. Landelijk blijft museumbezoek populair: ook het aantal museumkaarthouders neemt al jaren explosief toe. In Tilburg alleen maar ronkende cijfers: mede dankzij het goede cultuurklimaat van Tilburg breken ook De Pont en het Textielmuseum dit jaar hun bezoekersrecords.

‘Experience’- georiënteerde zalen

De beide ‘experience-‘ georiënteerde zalen OO – zone en BOS (Beleef Ontdek Samen) van Natuurmuseum Brabant zijn al langer grote publiekstrekkers. Met name BOS, dat vorig jaar september opende en elk seizoen met het jaargetijde mee verandert, doet het erg goed bij de kleintjes en hun ouders. Vaak in combinatie met de tentoonstelling Kikker, en dat levert veel herhaalbezoeken op. Ook de tentoonstelling De dieren van Jeroen Bosch, die tot april dit jaar te zien was, trok veel en nieuw publiek. De nieuw geopende tentoonstelling Jouw Brabant, mijn Brabant- een landschap vol herinneringen scoorde sinds de opening eind november al goed.

Joris (vijf jaar oud) de 75.000e bezoeker

Op vrijdag 29 december werd duidelijk dat de 75.000e bezoeker die dag voor de balie zou staan. Rond 14 uur kwam Joris binnen met zijn ouders en broertje en werd daar verwelkomd door directeur Frans Ellenbroek. Het werd feestelijk gevierd met taart, bloemen, een Gezinsvriendenpas, iets lekkers in het Museumcafé en iets moois uit de museumwinkel. Joris was al eerder in het museum geweest, maar toen kon papa niet mee. Daarom wilde hij graag terug om papa het museum te laten zien. Hij is dol op dieren en heeft thuis al veel dierenknuffels: een cheetah en een gorilla. Hij gaat het liefst naar Kikker, maar de mammoet uit IJstijd! is ook heel mooi!

Reageer op dit bericht