Nieuws

Let op! Dit artikel is al 25 dagen oud en wellicht niet meer relevant

7x plekken in Tilburg waar je heerlijk glutenvrij brood kunt halen

Heb je een glutenallergie en vind je het lastig om glutenvrij brood in Tilburg te vinden? Gelukkig is er tegenwoordig genoeg keuze, alleen soms is het wel even zoeken. Daarom ging Dalí van Zonderzooi op pad en bezocht ze verschillende plaatsen waar ze glutenvrij brood verkopen. Van de verse bakker tot bij de supermarkt, hier moet je zijn voor het lekkerste glutenvrij brood! Daarnaast vertelt Dalí jullie graag waar je de lekkerste glutenvrije bagels, afbakbroodjes en croissants kan scoren. 

Tekst & foto’s: Dalí Brackenie

Floor van Lieshout

Wil je graag een voorraadje glutenvrij brood inslaan? Dan moet je bij bakkerij Floor van Lieshout zijn. Bij deze bakker kan je terecht voor heerlijk vers brood, ook als je een glutenallergie hebt. Ze verkopen hier wit en bruin brood wat volledig glutenvrij is. Dit brood kan je thuis even laten ontdooien en daarna beleggen met je favoriete beleg. Floor van Lieshout vind je onder andere op de Besterdring, Heyhoefpromenade, Oerlesestraat en Hoefstraat, maar in totaal hebben ze negen locaties in Tilburg. Zo kan je bij jou in de buurt ook gewoon glutenvrij brood scoren.

 • Locatie: Besterdring 90, 5014 HM Tilburg
 • Openingstijden: ma t/m vr 08.00-18.00 uur en za 07.30-17.00 uur
 • Check hier de website

Ekoplaza

Glutenvrij brood

Bij Ekoplaza in Tilburg hebben ze een groot assortiment aan glutenvrij brood. Op dinsdag en vrijdag komt wekelijks vers glutenvrij brood binnen en daarnaast hebben ze ook een groot schap met verpakt glutenvrij brood. Dit brood is qua uiterlijk een beetje te vergelijken met roggebrood, maar er zijn veel verschillende smaken. Denk bijvoorbeeld aan sesambrood, gierstbrood of brood van amaranth. Zo vind je vast wel een brood dat je lekker vindt! Ook in de vriezer heeft Ekoplaza standaard drie soorten glutenvrij brood van Lieke Is Vrij. Bij deze broden kan je kiezen tussen bruin- , meergranen- of boekweitbrood.

 • Locatie: Schouwburgring 563, 5038 TX Tilburg
 • Openingstijden: ma t/m za 08.30-19.00 uur en zo 11.00-18.00 uur
 • Check hier de website

Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans kan je terecht voor lekkere glutenvrije bagels. Hoe fijn is het om even een verse bagel te scoren voor de lunch? De glutenvrije bagels die ze hier verkopen zijn wit. Daarnaast hebben ze ook nog een prana bagel, welke een zeer laag glutengehalte heeft. Je kan hier een zakje bagels meenemen voor thuis of even neerploffen voor een gezellige lunch. Ga bijvoorbeeld voor een glutenvrije bagel met gegrilde paprika, pompoenhummus, pompoenpitten en sla of kies voor een simpele bagel met pindakaas. Genoeg keuze bij Bagels & Beans!

 • Locatie: Oude Markt 2, 5058 TJ Tilburg
 • Openingstijden: Elke dag van 08.30 tot 17.30 uur
 • Check hier de website

Albert Heijn XL

Bij Albert Heijn verkopen ze verschillende soorten glutenvrije broden. Onder het huismerk van Albert Heijn (Vrij) verkopen ze bijvoorbeeld licht en donker meerzaden broden, maar ook rozijnenbrood, meerzaden bolletjes, glutenvrij suikerbrood en glutenvrije afbakbroodjes. Daarnaast vind je bij Albert Heijn broden van andere merken zoals Schär en Genius en vind je er ontbijtkoek van het merk Consenza. Overal in Tilburg heb je Albert Heijn vestigingen zitten, maar bij Albert Heijn XL vind je het meest uitgebreide assortiment!

 • Locatie: Jan Heijnsstraat 10, 5041 GB, Tilburg
 • Openingstijden: elke dag van 07.00 tot 22.00 uur
 • Check hier de website

Theo Pastoor

Glutenvrij brood

Wil je na een middagje shoppen in Tilburg gelijk een glutenvrij brood meenemen? Aan het einde van de Heuvelstraat vind je de echte bakker Theo Pastoor. Ook hier kan je terecht voor brood als je een glutenallergie hebt. Het brood is wel bevroren, want als het vers is kan het in contact komen met niet-glutenvrije broden en dat willen we natuurlijk niet hebben. Ze hebben hier wit en bruin glutenvrij brood. Laat het brood thuis even ontdooien en smullen maar! Je vindt deze bakker ook in de Sint-Josephstraat in Tilburg.

 • Locatie: Heuvelstraat 137, 5038 AD Tilburg
 • Openingstijden: ma t/m do 08.00-18.00 uur, vr 07.30-18.00 uur en za 07.30-17.00 uur
 • Check hier de website

Jumbo Food Market

Bij de Jumbo verkopen ze heerlijk brood van het merk Yam. Dit merk is 100% glutenvrij en heeft veel keus in verschillende soorten glutenvrije broden. Denk bijvoorbeeld aan bruin-, licht meerzaden-, of rozijnbrood. Daarnaast hebben ze ook glutenvrije bruine bolletjes welke erg lekker zijn voor in het weekend. Zo kan je ondanks je glutenallergie toch gewoon genieten van een broodje uit de oven. Yam wordt bij alle Jumbo supermarkten in Tilburg verkocht, maar het grootste assortiment van dit glutenvrije brood vind je bij de Jumbo Food Market bij Stappegoor.

 • Locatie: Stappegoorweg 175, 5022 DD Tilburg
 • Openingstijden: ma t/m za 08.00-22.00 uur en zo 09.00-20.00 uur
 • Check hier de website

Holland & Barrett

Glutenvrij brood

In de Heuvelstraat vind je de winkel Holland & Barrett, waar ze ook een groot assortiment aan verpakte glutenvrije broden hebben. Niet alleen hebben ze hier de standaard glutenvrije boterhammen, maar daarnaast kan je hier terecht voor glutenvrije ciabatta, afbakbroodjes, meergranenbrood en croissantjes. Handig als je op zondag eens uitgebreid wilt brunchen en er een glutenvrij feestje van wilt maken! De Holland & Barrett is ook te vinden bij het Wagnerplein en de Heyhoefpromenade.

 • Locatie: Heuvelstraat 84, 5038 AG Tilburg
 • Openingstijden: ma 11.00-18.00 uur, di-wo 09.30-18.00 uur, do 09.30-21.00 uur, vr 09.30-18.00 uur za 09.30-17.30 uur en zo 12.00-17.00 uur
 • Check hier de website

Iets vergeten?

Heb jij nog de ultieme tip voor de glutenvrije eters in Tilburg? Help je mede-Tilburger en laat een reactie achter!

Reageer op dit bericht