7x Tilburgse winkels waar je terecht kunt voor bordspellen en puzzels

bordspellen Tilburg

Als we het thuis extra gezellig moeten maken, kunnen wij maar aan één ding denken: bordspellen! Want nu er wat minder feestjes, evenementen of verre vakanties zijn, hebben we lekker veel tijd om Scrabble, Monopoly, Ticket to Ride of 30 Seconds weer tevoorschijn te halen. 

Foto: Cool Banana’s

En heb jij na het zesde potje Levensweg wel zin in een nieuw spel? Ga dan eens langs bij deze zeven winkels in Tilburg waar ze leuke bordspellen hebben, voor volwassenen en kinderen. En oja, je kunt bij veel van deze winkels ook goed terecht voor puzzels, die schijnen ook wel populair te zijn momenteel. 😉

#1 Spellen Domein

Misschien geen winkel, maar wel een échte Tilburgse webshop. Enkele jaren geleden maakte Spellen Domein haar start vanuit huis, met een voorraad van 300 bordspellen. Inmiddels heeft het bedrijf een magazijn in de Reeshof en hebben ze met 2100 verschillende kinder-, party-, familie- en expertspellen ontzettend veel keus!

Goed om te weten: bestellingen die op werkdagen vóór 17.00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden. Daarnaast biedt Spellen Domein de mogelijkheid om de bestelling tijdens openingstijden af te halen. Super handig als je bijvoorbeeld in de Reeshof woont!

#2 De Dobbelsteen

In de Schouwburgpromenade vind je één van de meest uitgebreide spellenwinkels van Tilburg. De Dobbelsteen richt zich op spellen, puzzels, speelgoed en miniatuurspellen. Ooit stond de winkel bekend om de ‘hardcore spelletjes’ voor experts, maar inmiddels is het meer een familiewinkel geworden. Eigenaar Roman heeft zo goed als alle spellen wel eens gespeeld, dus hij kan je perfect vertellen of iets aan je verwachtingen voldoet.  Pluspunt: de grote collectie uitbreidingen van spellen.

#3 Cool Banana’s

Dit winkeltje zit verstopt aan het einde van de Heuvelstraat, naast Locals. Naast leuke decoratieve dingen voor in huis en cadeautjes, verkopen ze ook hippe spelletjes. Zo kun je er terecht voor Cards Against Humanity, What Do You Meme? en Dilemma op Dinsdag, maar ook voor coole speelkaarten, het spel Secret Hitler, puzzels, een grappige uitvoering van memory of een kennisspel over tv-series. Ze bezorgen gratis in Tilburg, maar onze tip is: ga langs om lekker rond te snuffelen.

#4 Het Zingende Nijlpaard

Deze nostalgische winkel ken je natuurlijk van de welbekende knuffel in de auto voor de deur. Het Zingende Nijlpaard is erg leuk voor kinderspeelgoed, waaronder hele leuke bordspelletjes! Zeker het merk Haba is een aanrader. Dit merk is niet overal te koop, maar is echt ouderwets gezellig en super leerzaam. Denk aan klassiekers als Boomgaardje of Visjes vangen. Kortom: heb je kinderen of zoek je een cadeau voor je neefje, nichtje of kleinkind? Loop hier even binnen!

#5 Intertoys

Deze speelgoedwinkel kent natuurlijk iedereen. Wie was er vroeger niet blij als er bij je verjaardagscadeautjes een pakje van Intertoys zat?! Naast kinderspeelgoed heb je hier dus ook een flink assortiment aan bordspellen, gezelschapsspellen en puzzels voor kinderen en volwassenen. In de binnenstad vind je de winkel in de kelder van het Pieter Vreedeplein en in Winkelcentrum Aabe Fabriek is een XL filiaal te vinden.

 #6 Top1Toys

Woon je in de buurt van de Westermarkt? Dan ben vast al wel bekend met Top1Toys. De speelgoedwinkel is een droom voor ieder kind, maar ook voor volwassenen zijn er genoeg leuke spellen te vinden. Denk aan: 30 Seconds (uitbreidingsset), Escape Room, Party & co en Hints. En ook qua puzzels vind je er een groot aanbod: van 3D puzzels tot puzzels met 1500 stukjes. Extra fijn: bij Westermarkt parkeer je gratis en loop je makkelijk naar binnen.

#7 Spellentopper.nl

Nog een online webshop voor spellen, gevestigd in Tilburg. Ze noemen zichzelf dé online specialist op het gebied van bordspellen, kinderspellen, kaartspellen, educatieve spellen en nog veel meer. Elke week vind je op de website de ‘Spellentoppers van de week’, waarin drie spellen worden uitgelicht die op dat moment worden aanbevolen door de spellenspecialisten. Een paar fijne diensten van Spellentopper.nl: gratis verzending boven de €25,-, gratis inpakservice en snelle bezorging.