Nieuws

Let op! Dit artikel is al 456 dagen oud en wellicht niet meer relevant

80.000e bezoeker voor Natuurmuseum Brabant

Op vrijdagmiddag 29 november wandelden Martje en LaToya met hun zoontjes van vier en twee jaar oud Natuurmuseum Brabant binnen- als 80.000e bezoeker(s) van 2019! Officieel nu al het succesvolste jaar uit de bestaansgeschiedenis- met nog een maand te gaan.

De bijzondere bezoekers werden in elk geval uitgebreid in het zonnetje gezet: met bloemen, cadeaus uit de museumwinkel en allerlei lekkers uit het museumcafé werd het een feestelijke middag.

Het bezoekcijfer verpulvert het oude record van 75.752 bezoekers uit 2017. Vanaf januari dit jaar werd al duidelijk dat de belangstelling voor het museum gestaag groeit: elke maand steeg het aantal bezoekers ten opzichte van de voorgaande jaren.

Het museum is “best wel trots” op de cijfers. Directeur Fiona Zachariasse:  “We zoeken continu naar de ideale mix van “lering en vermaak”: we willen tentoonstellingen maken over de natuur waar je op een toegankelijke manier iets van leert, maar die ook gewoon leuk zijn en waar je dingen kunt doen en uitproberen. Datzelfde geldt ook voor de extra activiteiten die het museum sinds anderhalf jaar aanbiedt in de schoolvakanties, zoals Braakballen, bottentochten en workshops die aansluiten bij de tentoonstellingen. Aan de cijfers te zien, hebben we een goede mix gevonden!”

Publiekstrekkers

De beide ‘experience-‘ georiënteerde zalen OO – zone en BOS (Beleef Ontdek Samen) bleven onveranderd de grote publiekstrekkers. Met name BOS, dat elk seizoen met het jaargetijde mee verandert, doet het erg goed bij de kleintjes en hun ouders. Vaak wordt de zaal bezocht in combinatie met de tentoonstelling Kikker, en dat levert veel herhaalbezoeken op.

Diezelfde Kikkerzaal werd dit jaar fors opgeknapt. Ook BOS kreeg een grote facelift. Vorig najaar programmeerde het museum exclusief voor Nederland de zeer succesvolle fototentoonstelling Comedy Wildlife Photography Awards, waarvan de editie van 2019 pasgeleden opende.
Een nieuwe tentoonstelling komt er ook: op 11 december opent Vreemde Vogels…die dino’s. Een gloednieuwe zaal waar kinderen van 4 tot 12 jaar samen met hun ouders kunnen ervaren hoe de dino’s in miljoenen jaren zijn geëvolueerd tot de vogels zoals we die nu kennen.

Martje en LaToya 80.000e bezoekers

Martjes zoontje van vier had vandaag een studiedag, daarom besloot ze samen met hem en haar vriendin LaToya en haar zoontje iets leuks te gaan doen. De keuze viel op Natuurmuseum Brabant- waar ze met applaus en bloemen werden verwelkomd. De jongens vonden het prachtig, vooral dat ze iets mochten uitzoeken in de winkel. Even daarna waren ze al weg, richting de Potvis. Nu al een geslaagde middag!

Reageer op dit bericht