Nieuws

Let op! Dit artikel is al 85 dagen oud en wellicht niet meer relevant

850 plaatsen & 16 verschillende keukens uit diverse landen: Foodhall Gourmet Market Central Station geopend

Na een flinke verbouwing van maanden is het eindelijk zover: Gourmet Market Central Station is geopend! Wat je kunt verwachten? Een grote foodhall met maar liefst zestien verschillende keukens in het voormalige pand van EVE. Van een Koreaanse tot Braziliaanse keuken en van Hollands tot een seafood bar: “We willen mensen die keuzestress hebben het nog moeilijker maken,” aldus bedrijfsleider Flip. Met in totaal 850 zitplaatsen binnen en buiten, is de Gourmet Market een echte aanwinst voor onze stad. Wij namen vast een kijkje binnen, kijk je mee?

Fotografie: Jules van Iperen

Hoewel de buitenzijde van het pand nauwelijks is veranderd, herken je de zaak binnen haast niet terug uit de tijd dat voorganger EVE er was gevestigd. Door het hele pand zijn leuke zithoekjes gecreëerd waardoor het grote pand knus aanvoelt. Eten bestellen doe je met een QR-code systeem, hierdoor krijg je de (digitale) menukaarten van alle keukens in één oogopslag te zien. Vind je het leuker om zelf een rondje te lopen en bij de stand zelf te bestellen, mag dat uiteraard ook. De keukens serveren het eten uit aan tafel, het personeel van Gourmet Market Central Station verzorgt de drankjes. Op de drankkaart vind je een groot assortiment aan wijnen en speciaalbieren passend bij het eten.

Een plek voor iedereen

Gourmet Market Central Station heeft dus voor ieder wat wils. “We willen dat deze plek voor iedereen toegankelijk is. Je kunt oesters bestellen met een fles champagne, of een burger eten voor vijf euro. Met een grotere groep zijn we een ideale locatie: iedereen kan eten wat hij of zij wil,” vertelt Flip. “Mijn tip is dan ook om echt veel verschillende kleine gerechtjes te proeven van alle keukens. Iedere keuken heeft zijn eigen verhaal en specialiteiten. Zo heeft bijvoorbeeld de Braziliaanse keuken een speciale keukenmachine over laten schepen om de allerlekkerste authentieke pasteitjes te kunnen maken. Dat vind je natuurlijk niet zomaar op andere plekken.”

Ook voor vegetariërs of veganisten is er keus genoeg in de nieuwe foodhall. “In principe hebben bijna alle keukens vegetarische of veganistische opties. Dit past wat mij betreft ook goed binnen de huidige tijdsgeest,” vertelt Flip. “Gerechten zonder dierlijke producten horen bij alle keukens beschikbaar te zijn. Maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst wellicht nog wel een tof vegan-only concept zal verschijnen in de Gourmet Market.”

Aanwinst voor Tilburg

De foodhall in Eindhoven ken je wellicht wel. Wat zijn de grote verschillen met onze Tilburgse aanwinst? “Dit pand is heel open, je kan natuurlijk lekker wegkijken. Ook bevindt het pand zich op een prachtige locatie recht naast het station. Dat maakt het een hele toegankelijke plek, ook voor mensen buiten de stad. We zijn blij dat de zaak eindelijk open is en zijn superbenieuwd hoe de plek zich gaat ontwikkelen.”

Benieuwd welke keukens er nu (of per 1 oktober) openen in de Gourmet Market Central Station? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Ben jij ondernemer en mis jij nog een keuken in deze lijst? Nog niet alle keukens zijn gevuld, dus pak je kans. Meer informatie hierover vind je op de website van Gourmet Market Central Station. Ook kan het horecateam nog wat versterking gebruiken! Bekijk hier de vacature.

Openingstijden

Gourmet Market Central Station is dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 uur tot 00.00 uur. Een plekje reserveren is niet nodig. De keukens zijn minimaal tot 22.00 uur geopend, maar hebben de mogelijkheid om langer open te blijven. Zo zal het niet gebeuren dat je na je borrel met honger naar huis gaat! Ga jij deze aanwinst voor de stad bezoeken?

Blijf ook op de hoogte van alle ontwikkelingen via Instagram of Facebook.