Nieuws

Let op! Dit artikel is al 125 dagen oud en wellicht niet meer relevant

8x bijzondere sporten in Tilburg: van slaapyoga tot onderwaterhockey

Ben je dol op sporten en zou je wel eens een bijzondere sport willen uitproberen? Daar heeft Tilburg er gelukkig heel veel van. Dalí van Zonderzooi heeft een lijst gemaakt met acht bijzondere sporten in Tilburg. Van bootcampen in het water tot slaapyoga, deze sporten moet je zeker een keer gaan proberen!

Tekst: Dalí Brackenie van Zonderzooi

8x bijzondere sporten in Tilburg

Aqua bootcamp

Bij Zwembad Reeshof en Recreatiebad Stappegoor kun je terecht voor aqua bootcamp: bootcampen in het water. Een lekker intensieve les waarbij je conditie én kracht nodig hebt. Aqua bootcamp is een combinatie van zwemmen en fitness, wat er voor zorgt dat het erg uitdagend is. Daarom is dit een groepsles voor echte waterratten! De lessen aqua bootcamp worden elke woensdag en maandag gegeven in de Reeshof en elke dinsdag en donderdag bij Recreatiebad Stappegoor. Wil je het een keer proberen om te kijken of het wat voor je is? Dan kan je je ook aanmelden voor een proefles.

 • Locatie: Zwembad Reeshof en Recreatiebad Stappegoor
 • Website

Paaldansen

Wil je een keer wat nieuws uitproberen? Ga dan lekker paaldansen! Paaldansen is een uitdagende sport waarbij er veel gevraagd wordt van je uithoudingsvermogen en spierkracht. Op hippe beats leer je tijdens de lessen de verschillende technieken van het paaldansen. Het is te vergelijken met dansen, alleen bij paaldansen maak je veel meer gebruik van je buikspieren. Kom maar op met die blokjesbuik! De lessen worden gegeven bij Paaldansstudio & Dance Centre Tilburg, tegenover het Centraal Station.

 • Locatie: Spoorlaan 368, 5038 CD Tilburg
 • Website

Aqua-Float

bijzondere sporten

Stel je dit even voor: je ligt elk op een drijvende mat in het zwembad, waarbij je verschillende balansoefeningen uitvoert én ondertussen probeert om niet in het water te vallen. Dat doe je dus tijdens een lesje Aqua-Float. Tijdens deze les ligt de focus op het trainen van je buikspieren. Lijkt jou dit ook wel wat? Dan kan je deze lessen volgen bij het Sportcomplex Drieburcht. Een lesje Aqua-Float duurt 30 minuten en deze lessen vinden elke dinsdagavond en vrijdagavond plaats.

 • Locatie: Sportcomplex Drieburcht
 • Website

Slaapyoga

Ben je dol op slapen? Dan is slaapyoga bij Yogacentrum Tilburg misschien wel iets voor jou! Tijdens de lessen slaapyoga, ook wel Yoga Nidra genoemd, val je natuurlijk niet écht in slaap. Het is een methode om te ontspannen en je gedachten compleet los te laten. Tijdens deze les lig je elk op een eigen yogamat, vaak met een kleedje of kussen voor wat extra comfort. Tijdens de les laat je je innerlijke spanning, emoties en gedachten los. Na een uur Yoga Nidra ben je weer rustig in je hoofd en voel je je helemaal opgeladen. Ook fijn: een uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap.

 • Locatie: Dudokhof 7901, 5041 EZ Tilburg
 • Website

Onderwaterhockey

Heb je al eens van onderwaterhockey gehoord? Ja, je leest het goed: hockeyen onder water. Met twee verschillende teams strijd je op de bodem van het zwembad om een verzwaarde puck. Zoals ook bij het normale hockeyspel is het de bedoeling dat de puck in het doel van de tegenstander terecht komt. Bij onderwaterhockey draagt iedere speler vinnen, een duikmasker en een snorkel. Als je lucht op is sprint je snel naar de oppervlakte om weer water te halen. Deze spannende teamsport wordt twee keer per week gegeven door zwemvereniging RBT’98 en twee keer per week door TRB-RES.

 • Locatie: Recreatiebad Reeshof en Sportcomplex Drieburcht
 • Website

American Football

Wist je dat je in Tilburg ook American football kunt volgen? Deze sport is voornamelijk bekend van Amerikaanse films, maar gelukkig heeft Tilburg ook een American football team: De Tilburg Wolves. Bij deze sport wordt er met twee teams tegen elkaar gestreden, waarbij het doel is om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. En dat kan er soms best ruig aan toe gaan. Durf jij het aan? De Tilburg Wolves trainen elke woensdagavond en zondagmiddag.

 • Locatie: Sportpark ’t Kraaienbos, Centaurusweg 80, 5015 TA Tilburg
 • Website

Pink Boxing

Bij Sportschool Arendse aan het Koningsplein kan je terecht voor Pink Boxing. Dit is een conditionele bokstraining die alleen bedoeld is voor vrouwen. Tijdens deze les ga je aan de slag met verschillende onderdelen, zoals conditie, techniek en circuits. Het is een pittige groepsles waarbij er veel wordt gevraagd van je uithoudingsvermogen. Bij deze variant op boksen sla je overigens alleen op pads, niet op elkaar. Super fijn dus als je niet met een blauw oog wilt thuiskomen! Pink Boxing wordt elke maandagavond en zondagochtend gegeven.

 • Locatie: Koningsplein 1, 5038 WG Tilburg
 • Website

Jumping Fitness

Bij de Universiteit van Tilburg kan je terecht voor een héle uitdagende les: Jumping Fitness! Tijdens deze groepsles sta je elk op je eigen mini trampoline, waarbij je verschillende oefeningen uitvoert al springend op de trampoline. Door de vrolijke beats op de achtergrond is het een les die je veel energie geeft. Jumping Fitness is een combinatie van fitness en spierkracht, waarbij je ook nog ontzettend veel calorieën verbrandt. Deze les wordt elke dag gegeven bij Tilburg University, ook in het weekend.

 • Locatie: Tilburg University Sports Center, Academielaan 5, 5037 DA Tilburg
 • Website

Reageer op dit bericht