Nieuws

januari
Let op! Dit artikel is al 160 dagen oud en wellicht niet meer relevant

8x Tilburgse tips om de januarimaand goed door te komen

Het is donker als je ’s ochtends op je fiets stapt en het is donker als je aan het eind van de middag weer thuis komt. Het is grauw, het regent veel en eigenlijk is de winter nog maar net begonnen. Tja… januari is nu niet bepaald de vrolijkste maand van het jaar. Met ‘Blue Monday’ in het vooruitzicht willen we jullie daarom toch een beetje opvrolijken. Want er zijn wel degelijk leuke (winterse) dingen te doen in Tilburg deze maand!

#1 Winterse Woensdagen bij RAW

RAW brengt alle Tilburgers in januari een beetje extra warmte tijdens de Winterse Woensdagen. Op 9, 16, 23 en 30 januari kun je van 17.00 tot 00.00 uur komen genieten van een winterse hap, glühwein, vuurtjes en live muziek. Zo staat op 9 januari bijvoorbeeld singer-songwriter Collin Hoeve op het programma. Lees hier meer over het programma!

#2 Joazeetie in de LocHal

Als je hier niet met een lach op je gezicht naar buiten loopt, dan weten wij het ook niet meer. Nog tot en met 31 januari kun je in de LocHal terecht voor de enige echte Joazeetie. De tentoonstelling, waarbij je op een grappige manier kennismaakt met verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis, was voor het eerst te zien op de Tilburgse kermis in juli. Benieuwd welke voorwerpen, foto’s, fragmenten en herinneringen er deze keer voorbij komen? Ga dan zeker een kijkje nemen op het stadsbalkon.

#3 Wedstrijden Tilburg Trappers

Waar de voetballers tijdens de wintermaanden een aantal weken de competitie stilleggen, is dat bij het ijshockey niet het geval. Zo kun je op 13 januari bijvoorbeeld naar de Tilburg Trappers tegen de Crocodiles Hamburg en op 27 januari tegen TecArt BlackDragons. Kaarten kun je via deze link bestellen en daarnaast geven wij voor alle thuiswedstrijden twee kaarten weg!

#4 Wintermarathon bij Club Smederij

Het mag dan misschien wel winter zijn, bij Club Smederij hebben ze geen last van de kou. Op 18 januari organiseren ze daarom de Wintermarathon: een warme winternacht vol techno, house en vrienden. Iedereen is welkom van vroeg in de avond (20.00 uur) tot diep in de nacht (05.00 uur). Wat je kunt verwachten? Mirella Kroes, Impload, De Microclub, Machinekamer en BANK15 Kweektuin. Bekijk hier het evenement!

#5 Schaatsen bij de Ireen Wüst ijsbaan

Met uitstek dé winterse activiteit: schaatsen! Bij de Ireen Wüst baan kun je iedere dag vrij schaatsen en kun je twee keer per week vrij ijshockeyen. Ook leuk: op woensdag tussen 12.00 en 18.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 13.30 uur, is de schaatshuur voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Check de website voor meer informatie over tarieven en tijden.

#6 Shoppen in de sale

Bij de meeste winkels in Tilburg is inmiddels de uitverkoop begonnen. En waar word je nu vrolijker van dan een compleet nieuwe outfit?! Loop dus even de binnenstad in en sla je slag.

#7 Officiële opening Tilburgse LocHal

De LocHal is pas net toegankelijk voor publiek, maar nu al razend populair. Om officieel de opening van de imposante hal te vieren, staat er van 25 tot en met 27 januari veel op het programma. Denk hierbij aan de Grootste Pubquiz van Tilburg, diverse lezingen, workshops, de Tilburgse Talkshow Triatlon, De Grote Tilburgse Improvisatieshow en nog veel meer. Bekijk hier het complete programma.

#8 Dagje naar de sauna

Wat is er nou lekkerder dan een dagje naar de sauna op een winterse dag. Ga bijvoorbeeld naar CitySauna in het centrum van Tilburg en geniet naast de warmte ook van de nieuwe lunchkaart. Of ga een dagje naar Thermen Goirle en geniet onder andere van een Turks badhuis, een sneeuwcabine en warme whirlpools.

Reageer op dit bericht