8x verborgen pareltjes aan de Korvelseweg

Korvelseweg

De Korvelseweg in Tilburg is een drukke straat waar altijd veel te doen is. Hier vind je van alles, van Turkse supermarkten tot toffe kringloopwinkels. Tilburgse blogger Dalí (Zonderzooi) ging op zoek naar de leukste verborgen pareltjes aan de Korvelseweg. Dé straat voor lekker eten, vintage items en mooie meubels!

Foto’s en tekst: Dalí Brackenie

Asiana Superstore

Korvelseweg

Asiana Superstore is echt de place to be voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt. In deze Aziatische supermarkt kan je je prima vermaken en goed inkopen doen. Ik kom hier zelf altijd voor heerlijke curry pasta’s, verse tofu en groenten die je niet in de normale supermarkt kan vinden. Ook hebben ze hier lekkere zelfgemaakte spekkoek en knalgroene sponscake. Asiana is redelijk groot en daarom is er echt genoeg keus voor je Aziatische boodschappen. Je vindt hier zelfs zakken met 20 kilo rijst of verse kant-en-klare nasi gerechten. Zeker een kijkje nemen als je in de Korvel bent!

Hoed & Hoed

Ben je op zoek naar een mooie hoed? Neem dan eens een kijkje bij Hoed & Hoed. Deze prachtige hoedenspeciaalzaak zit al 15 jaar in Tilburg en staat bekend om zijn mooie hoeden. Als je de winkel binnenloopt zie je overal aan de muren verschillende soorten, maten en stijlen hoeden hangen. Ze hebben ook veel handgemaakte hoeden, welke ontworpen worden door hun eigen ontwerpers in het atelier. Ook wordt er bij Hoed & Hoed een basiscursus hoeden maken aangeboden, zo kan je zelf leren hoe je een hoed maakt.

  • Locatie: Korvelseweg 237, 5025 JG Tilburg
  • Openingstijden: do-za 09.30-17.00 en zo 11.00-16.00.
  • Website: https://www.hoedenhoed.nl/

Terre des Hommes

Korvelseweg

Terre des Hommes is een fijne kringloopwinkel met veel kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast hebben ze ook een grote collectie boeken, sieraden en spullen voor in huis. De prijzen van deze kringloopwinkel liggen erg laag, waardoor je alles wel wilt meenemen. Wil je zelf spullen doneren? Ook dat kan hier! Zo maak je er iemand anders weer blij mee én alle opbrengst gaat naar kinderen in nood.

Dwars Hotdogbar

Bij Dwars Hotdogbar kan je terecht voor de beste hotdogs van Tilburg. Ook voor de vegetariërs is hier genoeg keus, want ze hebben vega hotdogs van de Vegetarische Slager. Dwars Hotdogbar staat vooral bekend om hun eigenzinnige hotdogs. Hier vind je geen standaard hotdogs met ketchup, maar bijvoorbeeld een Mexicaanse hotdog met chili con carne, zure room, nacho’s en kaas. Ook kan je hier hotdogs bestellen en thuis laten bezorgen. Dat wordt smullen!

  • Locatie: Korvelseweg 86, 5025 JJ Tilburg
  • Openingstijden: di-do 16.00-21.30 en vr-zo 12.00-21.30
  • Website: https://dwarshotdogbar.nl/

Tarte Tatin

Korvelseweg

Aan het begin van de Korvelseweg vind je Tarte Tatin, een leuke plek boordevol lekkere taarten. Ben je dol op taart? Dan moet je hier zeker eens gaan kijken! Bij dit knusse tentje kan je genieten van heerlijke taarten. De peanut caramel slice hier is echt een aanrader, een verrukkelijk taartje met chocolade, pinda’s en karamel. Ook de versgebakken appeltaart van Tarte Tatin is heerlijk. Daarnaast kan je hier taarten speciaal laten maken, bijvoorbeeld als je een verjaardag hebt. Zeker een aanrader als je een zoetekauw bent!

  • Locatie: Lieve Vrouweplein 10, 5038 TS Tilburg
  • Openingstijden: di-vr 10.00-17.30 en za 09.00-17.00.
  • Website: https://www.tarte-tatin.nl/

Ruilwinkel Tilburg Zuid

Een heel tof concept op de Korvelseweg is Ruilwinkel Tilburg Zuid. In de Ruilwinkel betaal je niet met euro’s, maar met waardepunten die je kunt verdienen door spullen naar de winkel te brengen of diensten voor anderen te verrichten. Je vindt hier onder andere kleding, boeken en spullen voor je interieur. Op een laagdrempelige manier kan je hier spullen vinden die je nodig hebt, zonder dat je daar geld aan uit hoeft te geven. Heb je nog wat leuke spullen thuis liggen? Ook die kan je hier inleveren voor anderen.

Erciyes Market

Korvelseweg

Mijn favoriete Turkse supermarkt in Tilburg is Erciyes Market. Deze supermarkt zit al 22 jaar in de Korvelseweg en is echt een belevenis op zich. Hier moet je zijn voor al je verse groenten, dadels, noten en kruiden. Ook kan je bij Erciyes Market terecht voor heerlijke tahin. De eigenaar van de winkel maakt graag een praatje met je en helpt je graag met het vinden van je boodschappen.

  • Locatie: Korvelseweg 85, 5025 JB Tilburg

Peerke Meubels

Ben je op zoek naar toffe tweedehands spullen voor je interieur? Dan is Peerke Meubels dé plek waar je moet zijn! Hier vind je veel verschillende soorten tafels, stoelen en banken. De prijzen zijn erg laag en het assortiment is enorm groot. Een leuke plek om eens een kijkje te nemen als je op zoek bent naar iets voor in huis. Daarnaast vind je in de winkel van Peerke ook Zsa Zsa’s vintage, een vintage winkel met mooie vintage blousjes, jurkjes en accessoires.

  • Locatie: Korvelseweg 159, 5025 JD Tilburg
  • Openingstijden: di-wo 10.00-18.00, do 10.00-21.00, vr 10.00-18.00 en za 09.00-17.00
  • Website: https://www.peerke.biz/

Veel winkelplezier bij deze verborgen pareltjes op de Korvelseweg!