Nieuws

broodje jantje
Let op! Dit artikel is al 1397 dagen oud en wellicht niet meer relevant

9 x goeje bojem leggen tijdens carnaval in Tilburg

Tijdens carnaval vieren is niets zo belangrijk dan een goeje bojem leggen. Oftewel: zorg ervoor dat je een goede maaltijd eet voordat je het op een zuipen zet. Wij hebben samen met Anne Travel Foodie een aantal plekken verzameld waar je terecht kunt voor een goede carnavalshap.

Geschreven in samenwerking met: Anne Travel Foodie

9 x een goeje bojem

1. Broodje Jantje

Broodje Jantje is een echte klassieker. Je kan geen lijst maken met carnavalshappen en Broodje Jantje niet vermelden. Is het culinair? Nee. Is het lekker? Zeker! En om 4 uur ’s nachts na een hele avond carnavallen smaakt ‘ie op zijn best! Broodje Jantje bestaat al sinds 1965 en verkoopt inmiddels verschillende soorten broodjes, friet en andere snacks. Het klassieke broodje Jantje, de Jantje Rood, bestaat uit speciaal gekruid gehakt, gebakken uien en pittige tomatensaus. Maar inmiddels kan je er voor wel 8 verschillende soorten ‘Jantjes’ terecht, inclusief verschillende vegetarische versies!

2. ’t Taphuys

Bij ’t Taphuys aan het Piusplein pakken ze uit tijdens carnaval. Heb jij een fikse kater te pakken? Als ontbijt serveren ze voor €8,- verschillende ontbijtjes. Denk aan een uitsmijter of een sandwich met kroketten. Je krijgt er gratis een pilsje of glas melk bij. Ook in de avonduren kun je hier goed en voordelig eten. Voor €11,- geniet je van bijvoorbeeld een runderspies of Pulled Pork burger. Ook hierbij wordt een pilsje geserveerd.

3. Havana

Je kan bij Havana beneden en buiten gezellig carnavallen en boven kan je even in alle rust eten. Tussen de kielen, unicorns en prinsessen kan je genieten van de reguliere kaart van Havana of gaan voor een van de carnavalsburgers! Havana is ook overdag geopend, dus ook voor een lekker broodje als lunch kan je tijdens carnaval hier terecht.

Let op; voor een burgermenu (keuze uit vier burgers) betaal je slechts €12,50.

4. Theo Pastoor

Denk je aan carnaval dan denk je aan worstenbroodjes. En denk je aan worstenbroodjes dan denk je aan Theo Pastoor. Deze echte bakker in de St. Josephstraat heeft de ideale locatie om tijdens carnaval even een worstenbroodje te halen. Elke ochtend worden de worstenbroodjes in eigen bakkerij gemaakt. Ze worden gevuld met slagersgehakt en zijn natuurlijk warm het lekkerst, dus laat ze vooral even opwarmen bij Theo Pastoor voordat je hem opeet! Let wel op dat ze zondag tijdens ‘d’n opstoet’ en maandag gesloten zijn, dus wellicht wil je deze week alvast je worstenbroodjes inslaan!

5. Anvers

Als je altijd naar de Stadhuisstraat gaat is Anvers de perfecte plek voor een eet-pitstop! Even de rust opzoeken voordat je weer het feestgedruis ingaat kan hier perfect. Anvers is de hele carnaval geopend voor lunch en diner. Je kan van de reguliere kaart bestellen of gaan voor het speciale carnavalsmenu. Bij dit 3-gangenmenu voor €24,75 kan je bijvoorbeeld gaan voor gamba’s uit de oven of runder-carpaccio vooraf. Als hoofdgerecht kan je kiezen tussen een zalmmoot en een Ierse biefstuk. En als nagerecht kan je gaan voor koffie of een ‘caprizo’ een soort truffel van roomijs met karamelvulling.

6. Ribsfactory

Gelegen op de Korte Heuvel, in het epicentrum van het uitgaanspubliek tijdens carnaval vind je Ribsfactory. Hier kan je terecht voor een lekkere portie spareribs, de ideale maaltijd om een goede bodem te leggen tijdens carnaval. Ze hebben spareribs met verschillende marinades, wij denken zelf dat de Jack Daniel’s marinade perfect is voor carnaval! Geen fan van spareribs maar wil je wel een goede bodem leggen? Je kan hier ook terecht voor burgers en steaks!

7. Lokaal Zeven

Genieten van een 3-gangenmenu voor nog geen €20,-? Dat kan bij Lokaal Zeven aan het Pieter Vreedeplein. Je kunt hier eventjes ontsnappen aan het carnavalsgeweld en op adem komen. Op het menu staat bijvoorbeeld een rundercarpaccio, saté en Dame Blance.

8. Grand Café Puur

Een goede en voornamelijk verrukkelijke bodem leggen tijdens carnaval? Dan is Grand Café Puur een echte aanrader. Ze serveren zowel een heerlijke lunch als ontbijt. Voor €27,50 geniet je van drie gangen. Op dit menu staat onder andere gepekelde zalm, kabeljauw en verschillende bereidingen van chocolade.

9. The Talk

Voor de portemonnee een van de fijnste ‘bojem-plekjes’ in dit overzicht: The Talk. Een 3-gangenmenu kost slechts €16,50. Hiervoor krijg je een kop soep, saté, schnitzel of salade en koffie/thee met Schrobbelèr na.

Na carnaval weer op de gezonde tour? Check dan hier waar je gezond kan eten in Tilburg.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht