90 Kinderen in Tilburg ontvangen kinderkerstpakket

Maar liefst 90 kinderen in Tilburg, die op of onder de armoedegrens leven en geen onderdeel waren van het Sterrenfonds Sintfeest voor 12.000 gasten in armoede door heel Nederland, hebben het Sterrenfonds KinderKerstPakket ontvangen. Op naam ingepakt voor 2.500 jongere en oudere kinderen, jongens en meisjes, door heel Nederland.

Een aansprekend kerstpakket met zo’n 25 kwalitatieve cadeautjes. Van verzorgingsproducten tot knutselmateriaal, van make-up tot een leesboek, van iets lekkers tot een gezelschapsspel. Niet alleen in Tilburg maar ook in Den Helder, Waalwijk, Rivierenland, IJmuiden/Velsen, Nijmegen, Purmerend, Walcheren, Weert, Zeeuws- Vlaanderen, Zuidoost Groningen, Dordrecht, Zutphen en Nieuwegein/IJsselstein. Daarnaast zijn er Sterrenfonds KinderKerstPakketten voor ernstig zieke kinderen die in deze Kersttijd in het ziekenhuis liggen.

In armoede echt kind zijn gaat verder dan het Kerstdiner

In Nederland leeft maar liefst één op de negen kinderen in armoede. Gemiddeld drie kinderen per schoolklas. Geen warme Kerst met kaarsjes, lekkers, nieuwe kleren of cadeautjes. Maar in armoede wachten op dat wat er van de Voedselbank komt, om überhaupt een beetje feestelijk te kunnen eten. Om kinderen echt kind te laten zijn, erbij te laten horen en voor even heel speciaal te laten zijn geeft het Sterrenfonds voor het derde jaar op rij juist deze kinderen het Sterrenfonds

KinderKerstPakket. Dit jaar voor 2.500 kinderen (2013: 1.200 kinderen en 2012: 600 kinderen).

Ernstig ziek in sociaal isolement

Ernstig zieke kinderen voelen juist met Kerst hun sociale isolement extra hard. Omdat ze weinig meer te vertellen hebben dan over ziekte en artsen en niet mee kunnen doen aan alle speciale activiteiten die de decembermaand brengt zijn ze vaak geen onderdeel meer van hun vriendengroep. Komen vriendjes op bezoek in het ziekenhuis, dan is dat toch een confrontatie met hoe leuk het had kunnen zijn. Door ernstig zieke kinderen door bekende Nederlanders een Sterrenfonds KinderKerstPakket te laten overhandigen krijgen juist deze kinderen een verhaal (en foto’s!) om te vertellen in hun omgeving. Persoonlijk of via de door de jongeren zo gewaardeerde social media.

Ultieme oproep: lever je oude mobieltje in!

Alle decemberactiviteiten moeten gefinancierd worden. Dit gebeurt veelal vanuit materiële sponsoring en door de inzameling van mobiele telefoons. Ondersteunen van de activiteiten is voor iedereen simpel door de keukenla open te trekken en alle oude mobieltjes te doneren. Helemaal gratis, via een antwoordnummer (www.sterrenfonds.nl/mobieltje). Bedrijven, scholen, verenigingen etc. kunnen gratis een inzamelbox aanvragen en ook geheel gratis weer laten ophalen. En wat kun je nou voor reden hebben om dat oude mobieltje niet te doneren….

Achtergrond Decembermaand, Sterrenfondsmaand

December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandsituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want juist in deze maand worden kinderen die op of onder de armoedegrens leven geconfronteerd met hun “anders zijn”. Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven. Omdat zij zelden een kerstboom hebben en niet van uitgebreide familiediners genieten. Of omdat ze door hun ziekte en bijbehorend intensief ziekenhuisbezoek niet kunnen genieten van de speciale warmte in het gezin, die met december samen gaat. Terwijl ze ook steeds minder onderdeel zijn van hun vriendenkring, die juist in deze tijd toch om de speciale dagen draait. Daarom heeft het Sterrenfonds juist de decembermaand tot Sterrenfondsmaand uitgeroepen.

Wat is er in 2014 gebeurd:

– Ruim 12.000 gasten die in de bijstand leven, begeleid worden door schuldsanering of met Jeugdzorg te maken hebben zijn in 28 Pathé-, Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen door heel Nederland ontvangen voor het Sterrenfonds Sintfeest evenement met de film De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard, popcorn en een drankje, Sinterklaas en Zwarte Pieten en een cadeautje bij het weggaan. Terwijl alle gezinnen een professionele fotoreportage hebben ontvangen
– En dan nu het KinderKerstPakket voor 2.500 kinderen die op of onder de armoedegrens leven.

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.