Aan de Haak en KNIT&KNOT in actie voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Emma Kinderziekenhuis

Hét Nederlandse haakmagazine Aan de Haak en de beurs KNIT&KNOT zijn samen de Christmas give away tree actie gestart voor het goede doel: Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Tijdens de actie roepen zij haaksters op om (kerst)hangers te maken voor in de 2,4 meter hoge kerstboom, die in de feestmaand aan het Emma Kinderziekenhuis wordt gedoneerd.

Dit om ervoor te zorgen dat alle kinderen die niet met Kerstmis thuis zijn een sfeervolle, vrolijke boom vol met gehaakte boomhangers hebben staan. Handwerksters leveren hun creatie in tijdens de beurs of sturen het op naar Aan de Haak.

Hangers voor de kerstboom

Het doel is om samen met iedereen die kan haken een kerstboom vol te hangen met mooie gehaakte (amigurumi) boomhangers. De boom staat eerst op de beurs KNIT&KNOT op 24, 25 en 26 oktober in Tilburg. Hier kunnen de bezoekers hun hangers in de boom hangen (degenen die de beurs niet bezoeken kunnen de boomhangers naar de uitgeverij opsturen). Begin december wordt de boom vol met gehaakte boomhangers in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam gezet. Scala BV (uitgever van Aan de Haak) en Knit&Knot doneren beiden ook nog een bijdrage. Daarnaast kan men via deze link een donatie doen zodat er samen een mooi bedrag opgehaald wordt voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Over Aan de Haak

Aan de Haak is hét Nederlandse haakmagazine voor zowel de beginnende als de gevorderde haakster. Het magazine biedt in print en online diverse leesverhalen, inspiratie en stap-voor-stap beschreven haakprojecten inclusief patronen. Kijk voor meer informatie over Aan de Haak op www.aandehaak.nl/tree.

Over KNIT&KNOT

Op 24, 25 en 26 oktober vindt de achtste editie van Knit&Knot plaats. De Industriële Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van KNIT&KNOT: de brei- & haakdagen van het Zuiden. Het event voor iedereen die dol is op haken, breien, vilten en macrameeën. Exposanten, designers, bloggers, specialisten en makers! #Hollandsknittalent! Een warm welkom voor ruim 5.500 creatieve makers uit Nederland en België! Kijk voor meer informatie over Knit&Knot op www.knitenknot.nl.  Ook Brei(sterren) zijn welkom en nodigen we graag uit om hun miniatuur wintersok of kerstbal te doneren voor deze actie. Des te voller en gevarieerder des te beter!

Over Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het Emma Kinderziekenhuis om het maximale uit het leven van  kinderen die ernstig ziek zijn te halen. De stichting werft fondsen voor innovatief wetenschappelijk onderzoek, draagt bij aan voorzieningen voor kinderen en ouders en ondersteunt psychosociale zorg. Door de inzet van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis kunnen kinderen zich, ondanks hun ziekte, blijven ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte. Kijk voor meer informatie over Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis op www.steunemma.nl.