Aanpassing parkeerterrein winkelcentrum Heyhoef

Werkzaamheden starten maandag 23 juni 2014

De gemeente start maandag 23 juni met de volgende aanpassing parkeerterrein rondom winkelcentrum Heyhoef. Dit is noodzakelijk vanwege de uitbreiding van het winkelcentrum. Er komen 2 nieuwe entrees naar het parkeerterrein en ook de doorstroming op het parkeerterrein wordt verbeterd. Ook de situatie voor fietsers en voetgangers wordt veiliger door deze route te scheiden van de route voor auto- en vrachtverkeer. Door de werkzaamheden zoveel mogelijk in de zomervakantie en soms ‘s avonds en in het weekend uit te voeren, wil de gemeente de overlast zoveel mogelijk beperken. Tijdens de werkzaamheden zijn alle winkels gewoon bereikbaar.

Belangrijkste aanpassingen (zie kaartje hieronder)
1. Op de rotonde Heereveldendreef / Huibevendreef komt directe aansluiting op het parkeerterrein Kerkenbosplaats. Het Klundertplein krijgt een aparte aan sluiting op de Huibevendreef. Deze aansluitingen zijn alleen bestemd voor auto’s en vrachtverkeer;

2. De oversteekpunten tegenover de Hillegomlaan en de Genemuidenstraat wordt voor alleen voor fietsers en voetgangers;

3. Het laad- en losgebied achter het wijkcentrum (Kerkenbosplaats) wordt éénrichtingsverkeer. Het vrachtverkeer rijdt vervolgens over de parkeerplaats voor het wijkcentrum terug naar de rotonde Heereveldenlaan / Huibevendreef;

4. Het vrijliggend fietspad langs de Huibevendreef krijgt rood asfalt.

5. De buitenste rijbaan op het parkeerterrein krijgt zwarte bestrating. Deze rijbaan wordt voorzien van een stevige puinfundering, omdat deze route ook gebruikt gaat worden voor het vrachtverkeer.

Planning en fasering
Om de overlast te beperken wordt in verschillende fases gewerkt. Zie de kaartjes in de bijlage.

Gewijzigde busroutes
Tijdens fase 2c (van 28 juli t/m 31 juli):
De haltes in de Kasterenlaan en Kijkduinlaan niet in gebruik. De dichtstbijzijnde haltes liggen aan de Huibevendreef (voor het winkelcentrum) of bij Station Reeshof.

Tijdens fase 3: (van 4 augustus t/m 7 augustus)
In deze fase zijn de haltes aan de Huibevendreef en de Gronsveldlaan niet in gebruik. Veolia zorgt voor noodhaltes in de Heerveldendreef.

Meer informatie over deze omleiding vindt u op de site www.veolia-transport.nl (zoektermen: Brabant en Omleidingen en stremmingen).

Parkeerverbod laad- en loszone
Van 7 juli tot en met vrijdag 18 juli is de laad- en loszone achter wijkcentrum Heyhoef vanaf één kant bereikbaar. Om te voorkomen dat vrachtwagens in deze periode vast komen te staan is het heel belangrijk dat bewoners en bezoekers zich houden aan het hier geldende parkeerverbod.

Tijdelijk minder parkeervakken beschikbaar op Kerkenbosplaats
Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeervakken beschikbaar ter hoogte van het wijkcentrum. De gemeente verwijst bezoekers daarom naar het nieuwe parkeerterrein aan de Kalenbergplaats. Ook de tijdelijke parkeerplaats waar straks de nieuwe winkels worden gebouwd is voorlopig nog beschikbaar.

Mogelijke overlast
U gaat hinder ondervinden van het werkverkeer of geluidsoverlast hebben van de werkzaamheden. De aannemer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Niels Suijkerbuijk van de gemeente Tilburg. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 – 542 83 81 en per e-mail niels.suijkerbuijk@tilburg.nl.
Voor vragen tijdens of over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Piet van Gorp van de gemeente Tilburg. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 – 542 84 15 en per e-mail piet.van.gorp@tilburg.nl.

heyhoef-werkzaamheden