Zondag in de Piushaven: Kunst & Klassiek

Zondag 9 augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie van Kunst & Klassiek in/rondom de Piushaven. Tussen 11:00 – 18:00 presenteert de organisatie een mooi en uitgebreid programma. Lees snel verder voor het uitgebreide programma van deze stijlvolle zondag aan het water.

Kunst

De noordkade van de Piushaven, tussen Den Ophef en Doncurado, verandert deze zondag weer in een klein Montmartre aan het water waar schilders, beeldhouwers, fotografen en ontwerpers zich presenteren. Een gevarieerd aanbod van portret- en landschapsschilderijen, beedhouwen in steen en hout, haute couture hoeden, edelsmederij, fotografie, graffity, abstracte, figuratieve en conceptuele kunst.

Klassiek

Deze dagen starten met “Kamermuziek aan ’t water” vanaf een podium aan de kade voor Biku. Zondag 9 augustus bespelen Walter Kok en Sander de Bie het publiek. Kok studeerde aanvankelijk viool aan het conservatorium. Na het behalen van zijn diploma in 2012 is hij voortdurend op zoek geweest naar een manier om vioolmuziek in een theatrale setting te kunnen plaatsen. Dit is hij uitgebreider aan het onderzoeken tijdens zijn masteropleiding aan de FHK Tilburg. Door deze zoektocht  zijn concerten bij Walter nooit gewoon ‘concerten’. Het is muziektheater met veel variatie.

De Bie studeerde aan het Fontys conservatorium Tilburg richting jazz. Hij trad o.a. op met Pascal Vermeer, Mete Erker en George Baker en was pianist bij dansgezelschap T.R.A.S.H.

Gipsy, jazz en meer

Van klassiek gaat het muzikale programma vanaf het podium op de kade ‘s middags over naar gipsy en jazz. Met op deze zondag een van de wereldberoemde Rosenberg broers. Een breed programma voor jong en oud.

Podium Programmering

  • 11:00 – 12:00 uur:  Zanger/violist Walter Kok en pianist Sander de Bie
  • 13:00 – 15:00 uur: Gipsy Swing Trio: Nick McGuire contrabas, Joost Zoeteman gitaar, Wattie Rosenberg viool
  • 15:30 – 18:00 uur: Fondy Riverside Bullet Band

Een breed klassiek programma voor jong en oud, steeds eindigend met swingende jazz. Zowel de kunstfair als alle concerten zijn vrij toegankelijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de programmering op www.piushavenkunstenklassiek.nl en facebook.com/piushavenkunstenklassiek