Nieuws

Absoluta
Let op! Dit artikel is al 107 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Absoluta helpt samen met getroffen horecaondernemers bedrijven in coronacrisis

Veel bedrijfsrestaurants sluiten hun deuren vanwege de nieuwe maatregelingen. Dat levert een acuut probleem op voor de medewerkers die nog wel op kantoor aan het werk zijn, en al helemaal voor de organisaties die het in deze periode extreem druk hebben zoals zorginstellingen en verzekeraars. Absoluta verbindt dagelijks organisaties zoals de GGD met zwaar getroffen lokale horecaondernemers in tijden van corona.

De maatregelen van de overheid in de strijd tegen het coronavirus gaan steeds verder. Zo moeten alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland dicht tot en met ten minste 6 april. Een harde klap voor veel kleine horecaondernemers. Scholen zijn gesloten, Nederland werkt al een tijdje massaal thuis en dat zal de komende tijd niet veranderen.

Grote gevolgen

Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor iedere organisatie in Nederland. Bedrijfsrestaurants sluiten hun deuren, de werkdruk voor de collega’s die wel aanwezig zijn op kantoor neemt veelal toe en de afstand met de collega’s die thuiswerken wordt groter. Bij sommige organisaties neemt de drukte extreem toe, zoals bij de GGD’s, apotheken, verzekeraars en zorginstellingen. Het is voor dit soort instellingen moeilijk om het personeel van goed eten en drinken te voorzien, daar de bedrijfsrestaurants moesten sluiten.

Hulp aan GGD West-Brabant

GGD West-Brabant en GGD Hart van Brabant hebben aan de bel getrokken bij Absoluta. Binnen een dag heeft Absoluta voor beide GGD’s een bedrijfsplatform ingericht waar zij op alle locaties op rekening food, flowers & gifts kunnen bestellen bij lokale leveranciers. Zo is het acute probleem direct opgelost en kunnen de medewerkers zich optimaal focussen op hun werk dat momenteel zo hard nodig is. Bovendien worden de zwaar getroffen horecaondernemers zo direct geholpen.