Alles wat je moet weten over de Warandeloop

Dit weekend kun je je sportschoenen aantrekken. Het is weer tijd voor de Warandeloop! Tijdens deze 56ste editie van de hardloopwedstrijd in de Oude Warande is er een nieuwe dag bijgekomen: Warande by Night. Voor het eerst duurt dit hardloopevenement dit jaar drie dagen. Doe jij mee? Of wil je meedoen? Lees dan hier alles wat je moet weten over De Loket.nl Warandeloop Tilburg dit weekend.

Vrijdag

De Internationale Loket.nl Warandeloop bestaat uit drie dagen. Op vrijdag vindt het nieuwe evenement Warande by Night plaats. Een hardloopparcours waar je jezelf geen minuut hoeft te vervelen. Met muziek en toffe lichteffecten zijn die kilometers zo voorbij. Ook vinden er muziekoptredens plaats in de muziektent op het evenemententerrein. Zelfs als je geen rondje hebt gerend, kun je hier terecht, de toegang hiervoor is gratis. De start van de hardloopwedstrijd is om 19.00 uur. Je kunt zelf bepalen hoeveel rondes je door de warande rent. De afstanden zijn 2, 3.3 en 4,6 kilometer. Heb je jezelf nog niet ingeschreven? Geen probleem, op het evenement zelf zijn nog een aantal deelnamepakketten beschikbaar. Deze zijn vanaf 17:30 uur beschikbaar bij de grote bezoekerstent op het middenterrein! Tot vrijdag!

warandebynight
Deelnemers aan Warande by Night lopen eerst eenmaal de groene ronde. Hierna kan men een, twee of drie keer de rode londe lopen. Zo kom je uit op een afstand van 2/3.3/4.6 kilometer.

Zaterdag

Zaterdag staat de Warandeloop in het teken van jeugd. ’s Ochtends is er een kampioenschap voor basisscholen en ’s middags voor jeugdatleten. Meer informatie over deze nationale jeugd crossdag kun je vinden op de website van Warandeloop. De tijden, tarieven en afstanden zijn hiervoor verschillend.

Plattegrond Warandeloop 2014

Voor de recreatieve lopers begint om 11.20 uur de 5 kilometer en om 11.30 uur start de 10,3 kilometer. Deze afstanden zijn toegankelijk voor mensen geboren in 2001 en eerder. De halve marathon (1997 en eerder) begint om 11.30 uur. In de morgen kun je meedoen aan nordic walking en sportief wandelen. Je kunt hiervoor meedoen aan de afstanden 5, 10 en 16 kilometer. Inschrijven voor de onderdelen kan tot en met zaterdag 22 november. Deelname aan de onderdelen nordic walking en sportief wandelen kost €7. De trimwedstrijden van 5 en 10 kilometer kosten €12, meedoen aan de halve marathon kost €15.

Warandeloop-plattegrond
De hoeveelheid kilometers bepaalt welke route je precies gaat lopen. Wel kun je hier zien over welke paden in de Oude Warande je gaat hardlopen.

Zondag

Op zondag vindt het hoofdevenement plaats. Dan wordt de Internationaal Gala Brabant Nations Cup gehouden. Dit is onderdeel van de internationale loopcompetitie, het Lotto Crosscircuit. Er worden verschillende afstanden gelopen deze dag. Om 10.00 uur start zowel de 5 als de 10 kilometer. Hier mogen alle leeftijden aan meedoen. Inschrijven hiervoor kan tot en met zondag 23 november. Per wedstrijd kost dit €15. Vanaf 14.30 uur start de Businessrun voor zowel de 5 als 10 kilometer. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk. 

Praktische informatie

Wil je meer weten over de Warandeloop? Bekijk dan het uitgebreide programma van de Warandeloop. Inschrijven kan tot dertig minuten voor de wedstrijd. De startnummers kunnen op de wedstrijddag tot een half uur voor de wedstrijd, voor het desbetreffende onderdeel, opgehaald worden bij het secretariaat van de Loket.nl Warandeloop. Bekijk het tijdschema van de alle wedstrijden van de Warandeloop hier. Doe je mee dit weekend? Veel succes en vergeet vooral niet de foto’s niet te bekijken op Tilburg.com!