Nieuws

meimarkt 2019
Let op! Dit artikel is al 960 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles over de MeiMarkt: geen sluitingstijden horeca, silent disco en buitenfeestjes

Dit weekend strijkt de grootste nachtelijke markt van Nederland weer neer in de Tilburgse binnenstad. De MeiMarkt staat namelijk op het programma. Van zaterdag 22:00 uur tot zondagmiddag 17:00 uur is de markt geopend. Alles wat je moet weten, lees je in dit artikel.

Er staan maar liefst 750 kramen, zijn 40 grondplaatsen en voor de kids zijn er 80 kinderplaatsen waar kinderen hun tweedehands spulletjes kunnen verkopen. De entree op de MeiMarkt is vanzelfsprekend gratis.

Benieuwd waar allemaal kraampjes staan? Check dan onderstaande plattegrond. Van de Heuvelstraat tot het Pieter Vreedeplein en van het Koningsplein tot de Schouwburgring.

Geen sluitingstijden horeca

De horeca in de binnenstad hoeft tijdens de MeiMarkt niet dicht. Dat betekent dat er een hoop uitgaansgelegenheden zijn waar je tot vroeg in de ochtend kunt feesten. Overigens mag iedere horecazaak zelf weten wanneer ze hun deuren sluiten. Het wil dus niet zeggen dat alle horeca tot ’s ochtends vroeg geopend is.

Silent Disco

Tijdens de MeiMarkt trekt er een silent disco karavaan door de binnenstad. Je kunt een koptelefoon opzetten en schakelen tussen drie verschillende kanalen. De kanalen worden verzorgd door DJ Fatguys, Studio Tilburg en Cul de Sac. Zo kun je terwijl je over de markt struint alsnog genieten van de muziek in je favoriete kroeg.

Feestjes

Tijdens de MeiMarkt worden er verschillende feestjes georganiseerd. Er zijn er heel veel kraamhouders die een muziekinstallatie meenemen en er een groot feest van maken. In de Heuvelstraat is dit vaak het geval. Je kunt deze plekjes het beste zelf ontdekken door de hele MeiMarkt te bezoeken. Overigens organiseren verschillende horecagelegenheden ook toffe feestjes.

  • MeiMarkt Outdoor op Piusplein Noord. Bruin Kaffee, De Baret en De Vos en De Craen slaan namelijk de handen ineen voor een prachtig feest: MeiMarkt Outdoor.
  • DJ duo Smèrrig draait bij Café Brandpunt. Neem je een smèrrig voorwerp mee van de MeiMarkt, dan krijg je op goedkeuring van het barpersoneel een gratis smèrrig shotje. Brandpunt is tot 06:00 uur geopend.
  • The Get Down bij The Cat’s Back: voor chille hiphop en r&b ben je tijdens de MeiMarkt bij The Cat’s Back aan de Paleisring te vinden. Het feest gaat door tot 06:00 uur.
  • MeiMarkt bij Gin Fizz. Ook dit jaar kun je van 21:00 – 07:00 uur genieten van meerdere dj’s.
  • Hollandse middag op Piusplein Noord. Op zondagmiddag begint de Hollandse middag al om 16:00 uur. Het feest gaat door tot 01:00 uur.
  • Gratis bier bij de Boekanier. Scoor jij een piratenattribuut op de MeiMarkt? Dan kun je het aan de bar inruilen tegen een biertje!
  • Als je jouw aankopen meeneemt naar Café de Prins, maak je tijdens de afterparty kans op een fles Dutchdrop.

Meer uittips

Het is overigens sowieso een gigantisch druk weekend in Tilburg. Zo staat Hap Stap op het programma. Benieuwd wat er nog meer te doen is? Check onze Weekend Uittips.

Reageer op dit bericht