Nieuws

ek voetbal voor vrouwen
Let op! Dit artikel is al 354 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles over het EK voetbal voor vrouwen in Tilburg

Voor het eerst in de geschiedenis komt het EK voetbal voor vrouwen naar Nederland. Tilburg is, naast Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer, Enschede, Utrecht en Breda één van de zeven speelsteden. Zestien vrouwenteams uit zestien verschillende Europese landen komen tussen 16 juli en 6 augustus in actie. 

Het Koning Willem II stadion, de thuishaven van onze lokale voetbaltrots, is het decor van vier groepswedstrijden en een kwartfinale tijdens het toernooi. De nationale Nederlandse vrouwenploeg komt eenmaal in actie in Tilburg. Dit is meteen een mooi affiche, namelijk op Roze Maandag tegen onze zuiderburen uit België.

Wethouder sport Hans Kokke: ”Tilburg is een echte sportstad dankzij al die verenigingen, vrijwilligers, leden en medewerkers die dag in, dag uit bezig zijn met sport en het versterken van het Tilburgse sportklimaat. Ook onderwijsinstellingen spelen hierin een belangrijke rol. Samen met vrijwilligers maken wij dit EK een feest voor iedereen. Hopelijk weten we door dit evenement nog meer meiden- en vrouwen te enthousiasmeren voor voetbal.”

Programma EK Vrouwenvoetbal in Tilburg

Wil jij één van de verschillende wedstrijden tijden het EK Vrouwenvoetbal in het Koning Willem II Stadion bijwonen? Dat kan! Kaarten voor de korte zijde kosten per wedstrijd €10,- en voor de lange zijde betaal je €20,- per wedstrijd. Je kunt ook een passe-partout aanschaffen en alle vijf de wedstrijden in Tilburg bezoeken voor €40,- of €80,- (afhankelijk van het vak). Je krijgt dan 20% korting. Het programma in Tilburg:

  • Dinsdag 18 juli 20:45 uur: Frankrijk – IJsland (tickets). Voorafgaand geeft Soufiane Touzani een interactieve show op het Pieter Vreedeplein. Bezoekers hebben de kans om het op te nemen tegen de beste panna speler van de wereld.
  • Vrijdag 21 juli 20:45 uur: Duitsland – Italië (tickets)
  • Maandag 24 juli 20:45 uur: België – Nederland (UITVERKOCHT). Voorafgaand zijn er voetbalshows van Soufiane Touzani en Anouk Hoogendijk. Daarnaast wordt een poging gedaan om het wereldrecord ‘meeste mensen op één selfie’ te verbreken.
  • Donderdag 27 juli 20:45 uur: Portugal – Engeland (tickets)
  • Zondag 30 juli 20:45 uur: kwartfinale (tickets)

Voor alle wedstrijden is een fanwalk die om 19:00 uur vanaf het Pieter Vreedeplein naar het stadion vertrekt.

Fanzone tijdens het EK

Het Pieter Vreedeplein is, naast het Koning Willem II Stadion, de vaste uitvalsbasis voor voetballiefhebbers tijdens het EK Vrouwenvoetbal. Er komen verschillende straatvoetballers langs, worden voetbalspellen georganiseerd en je kunt op de foto met mascotte Kicky.

Kaarten winnen

Wij mogen van de organisatie 5 x 2 kaarten voor de wedstrijd België – Nederland weggeven op Roze Maandag. Het enige wat je moet doen om kans te maken, is de prijsvraag op onze website correct invullen. De winnaars krijgen na het verlopen van de prijsvraag per mail bericht!

Reageer op dit bericht