Nieuws

oktoberfestheader
Let op! Dit artikel is al 1011 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles über Oktoberfest Tilburg 2015

Jawoohhl! Haal de dirndl uit het stof en hang die lederhose nog maar eens te luchten. Oktoberfest Tilburg ist beinahe hier! Vier dagen lang kun je weer in Deutsche klederdracht met een bierpul en bockworst in de hand meezingen met schlagers. Wil je alles weten over Oktoberfest Tilburg 2015? Lees dan zeker even verder.

In het kort

Oktoberfest Tilburg bestaat vijf jaar en vindt dit jaar plaats op donderdag 8 oktober, vrijdag 9 oktober, zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober. Tijdens het Deutsche volksfeest wordt er gegeten en gedronken aan lange tafels onder het genot van de beste schlagers. De eerste edities waren op ’t Laar en dit jaar vindt het voor het derde jaar plaats in de Koepelhal. Om in stijl deel te nemen aan het Oktoberfest is het een must om jezelf te kleden in de Duitse klederdacht.

Das große Erdinger Studentenfest

Donderdagavond is natuurlijk de studentabend. Tijdens das große Erdinger Studentenfest kun je onbeperkt bier saufen. Studentes betalen hiervoor minder (€25) dan hun mannelijke mede-studenten (€30). Het is misschien even wennen: maar Oktoberfest Tilburg begint al aan het begin van de avond. Om 18.00 uur kun je al aanschuiven voor een Duitse maaltijd en de grote opening.

Freitag und Samstag

Vrijdag en zaterdag zijn misschien wel de populairste dagen van Oktoberfest Tilburg. Niet voor niets is de zaterdageditie nu al uitverkocht! De line-up van artiesten is sehr richtig dit jaar. Zo staat coryfee en schlagerheld Thorsten von Lippe Biestefeld beide dagen op het podium. Op vrijdag komen daar Ohne Gewähr en Krachleder bij, op zaterdag staat onder andere Alm Power auf der Bühne. Wil je er vrijdag bij zijn? Dan kun je hier je kaarten bestellen à €17,50.

Sontagg: Frühschoppen

Wie het traditionele Oktoberfest kan waarderen, moet zondag 11 oktober zeker aanschuiven tijdens het Frühschoppen. Vanaf 11.00 uur is de Koepelhal gratis toegankelijk voor de hele familie. Er zijn blaaskapellen die zorgen voor über Deutsche musik en activiteiten voor de jonge en niet zo jonge bezoeker. Op het podium staan onder andere Ohne Gewähr, Alm Power en Die original Alpengeier. De ouderen van EET met je Hart worden zondag nog eens extra in het zonnetje gezet.

Gut zu wissen

Reageer op dit bericht