Alles wat je moet weten over de Tilburg Ten Miles

Op zondag 7 september is het weer tijd voor de Tilburg Ten Miles. Van 10.30 tot 16.00 kunnen deelnemers hardlopen door het centrum van Tilburg. Het evenement is voor iedereen: van amateurs tot het internationale topsporters. Duizenden recreanten lopen mee en de sfeer is fantastisch door de aanmoedigingen van de toeschouwers. Net zo als vorig jaar lopen er weer Tilburg.com fotografen rond om dit pracht evenement op de kaart te zetten. Bekijk hier de prachtige foto’s van vorig jaar!

Programma:

Het evenement bestaat uit 6 verschillende wedstrijden: Kinderstad Minirun, Interpolis Familyrun, De Rooipannen Cityrun, Fontys Trimloop Mannen, Rabobank Tilburg Ladies Run & Brabants Dagblad Ten Miles.

10.30 uur Kinderstad Minirun (ongeveer 300 meter)
10.40 uur Interpolis Familyrun (1 EM)
11.00 uur De Rooi Pannen Cityrun (5 km)
Jeugdwedstrijdloop tot en met 16 jaar, Fujifilm Businessrun en trimloop
Prijsuitreiking aan jeugd om 11.30 uur
11.20 uur Fontys Trimloop Mannen (10 km)
Fujifilm Businessrun en trimloop
Geen prijsuitreiking
Limiet van 80 minuten
12.30 uur Rabobank Tilburg Ladies Run (10 km)
Internationale wedstijd, Fujifilm Businessrun en trimloop
Introductie van topveld om 12.25 uur
Prijsuitreiking aan internationale top drie, nationale top drie en master om 13.15 uur
Limiet van 90 minuten
13.45 uur Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles (10 EM)
Internationale wedstrijd, Fujifilm Businessrun en trimloop
Introductie van topveld om 13.40 uur
Prijsuitreiking aan internationale top drie, nationale top drie en master om 14.45 uur
Laatste finisher om 16.00 uur

Routes

Brabants Dagbladloop: 10 Miles
Dit is een recreatieloop van ruim 16 kilometer = 10 miles waar iedereen aan mee kan doen! Om 13.45 start deze loop vanaf de Burgemeester Brokxlaan, nabij de Koepelhal.

Ten-Miles-10M

Fontys Trimloop Mannen & Rabobank Tilburg Ladies Run: 10 KM
De Fontys Trimloop Mannen & de Rabobank Tilburg Ladies Run zijn beide 10 kilometer, het parcour is het zelfde en ze starten op de Burgemeester Brokxlaan, bij  het centrale startpunt. De mannen beginnen om 11.20 uur met lopen en de vrouwen om 12.30 uur.

Ten-Miles-10-KM

De Rooi Pannen City Run: 5 KM

Ten-Miles-5KM

Interpolis Familyrun: 1 Mile
De Interpolis Familyrun gaat over 1 mijl of tewel 1.609 meter. Ook deze run start bij het officiele startpunt. Het is ook voor iedereen, maar speciaal voor ouders en begeleiders die met kinderen mee willen doen aan hét fantastische loopfeest Tilburg Ten Miles. Let op: iedereen moet zich wel inschrijven!

Ten-miles-family-run

Kinderstad Minirun:
De Minirun is ongeveer 300 meter. Peuters en kleuters van 0 tot 4 jaar, onder begeleiding van een ouder of begeleider, starten om 10.30 uur op de Burgemeester Bronxlaan. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

mini-run

Bereikbaarheid & Parkeren:
De start en de finish van de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles vinden voor het eerst plaatst in de Spoorzone. Dat is vanaf het centraal station uitstekend (én te voet) bereikbaar!

Kom je met de auto? Houdt er dan rekening mee dat delen van de stad voor het evenement worden afgesloten. Het evenement is via de ringbanen uitstekend bereikbaar. Dit komt omdat de lopers alleen via tunnels en viaducten de wegen oversteken!

De Spoorzone is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 naar de Ringbaan West. Volg de ringbaan tot Westpoint (een 140 meter hoge woontoren) en sla rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Zo rijdt je vanzelf langs verschillende parkeergarages zoals Knegtel en Pietervreedeplein. Deze liggen beide erg dicht bij de de Spoorzone. Verder weg – maar nog steeds op loopafstand – liggen de garages Louis Bouwmeesterplein en Koningsplein. Voor 11.00 uur is de Tivoligarage nog bereikbaar. Let op: overal geldt betaald parkeren!