Nieuws

meimarkt 2017
Let op! Dit artikel is al 1136 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles wat je moet weten over de Tilburgse MeiMarkt

Met zo’n naam klinkt het bijna als een grap. De Tilburgse MeiMarkt vindt dit jaar niet in mei maar in juni plaats. De geliefde markt wordt sinds enkele jaren jaren georganiseerd in het Pinksterweekend en dat is dit jaar dus op 3 en 4 juni. Dat verandert verder niets aan het concept: de Tilburgse binnenstad verandert in één grote nachtelijke marktplaats voor tweedehands spullen.

De 750 kramen, 40 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen vormen samen een markt van meer dan drie kilometer. Wat je ook verzamelt, op deze 37ste editie van de MeiMarkt is er voor iedereen wel wat te vinden. Van djembés tot bowlingballen en van fossielen tot Gucci tasjes. Op zondag is er ook een Kindermèrt en is er veel muziek. Met jaarlijks 110.000 bezoekers is de MeiMarkt één van de grootste evenementen in het centrum van Tilburg.

Vondsten en verhalen

Een eenvoudig rekensommetje leert dat er in dit weekend meer dan honderdduizend artikelen van eigenaar wisselen. Een berucht moment tijdens de markt is de zogenaamde ‘twilight zone’: rond een uur of 05:00 ’s ochtends, wanneer de feestgangers de kroeg uitrollen en over de markt struinen, maar wanneer ook de echte snuisteraars op pad gaan. Hierdoor ontstaat er een gemêleerd publiek dat zeer vermakelijk is voor de verkopers. Dat er mensen in een complete ski-outfit voorbijkomen, of rond rondsjouwen met een koeienschedel, is voor niemand vreemd tijdens de MeiMarkt.

Kindermèrt

Als de feestvierders op bed liggen, is het tijd voor de kinderen. Vanaf zondagochtend 08:00 uur bieden 100 kinderen als volwaardige handelaars hun overtollige speelgoed aan. Een feest op zondagochtend en een waar speelgoedparadijs.

Duurzaamheid

Elk jaar zorgt de MeiMarkt dat door de verkoop van tweedehandsspullen er voor duizenden euro’s wordt gerecycled. Maar het bestuur en de deelnemers doen meer voor het milieu. Na afloop wordt karton en textiel apart ingezameld, waardoor de afvalberg elk jaar kleiner wordt. Deelnemers kunnen na afloop hun onverkochte spullen weer inleveren bij Kringloop Tilburg.

Kraam huren

Helaas is het voor aankomende editie niet meer mogelijk om een kraam te huren. Wil je zelf in 2018 een kraam huren op de MeiMarkt? Kijk dan op www.meimarkt-inschrijven.nl. De MeiMarkt vindt plaats vanaf zaterdagavond 3 juni 22:00 uur tot zondagmiddag 4 juni 17:00 uur. Vanaf zondagochtend 08:00 uur bieden 100 kinderen als volwaardige handelaars hun overtollige speelgoed aan.

Reageer op dit bericht