Nieuws

festival mundial
Let op! Dit artikel is al 1622 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles wat je moet weten over Festival Mundial 2017

Een toplocatie, hele gezellige mensen, super gave optredens en dat allemaal in eigen stad. Komend weekend staat Festival Mundial weer op het programma. Zowel op zaterdag 24 juni als zondag 25 juni stroomt de Spoorzone vol met festivalgangers. Heb je al een kaartje? Dan is dit een handig artikel om te lezen. Nog geen kaartjes? Hopelijk schaf je er eentje aan na het lezen van dit artikel. 

Eigenlijk biedt Festival Mundial voor ieder wat wils. Ze programmeren van soul tot hiphop, van r&b tot reggae, van electro tot coastal folk, van afrofunk tot pop en nog veel en veel meer. De sfeer op het festival is dan ook lekker ongedwongen, laagdrempelig en uiterst gezellig. Eigenlijk is de sfeer op Mundial niet in woorden uit te drukken en kun je beter beelden bekijken. Of nog beter: het festival bezoeken! Op de zaterdageditie kun je van 13:00 – 01:00 uur feesten, op de zondageditie gaat het terrein op dezelfde tijd open maar stoppen ze twee uurtjes eerder.

Gevarieerde line-up

Zoals je hierboven leest staat Festival Mundial bekend om haar uiteenlopende programmering. Een kleine greep uit de ‘collectie’ op zaterdag en zondag:

 • Brainpower & The Big Band Theory
 • Honne
 • Rilan & The Bombardiers
 • TenTemPiés
 • GANZ
 • Wantigga
 • Jeangue Macrooy
 • Skip & Die
 • Ziggy Alberts
 • Vaudou Game

Voor de volledige line-up inclusief een tijdschema kun je het beste de website van Mundial bekijken.

Dit mag je ook niet missen:

 • Smerrig stage: Dit belooft een vies vuil feestje in de Desperados Party Arena te worden. Hier kun je terecht voor classic hiphop, r&b en guilty pleasures.
 • Archy: Op Festival Mundial beleef jij de primeur van Archy, een geautomatiseerd clubconcept waar jij bepaalt wat er gedraaid wordt. Archy vervangt de dj door een systeem waarbinnen jij aangeeft wat jij wilt horen.Dit betekent dat je bij de ingang jouw favoriete muzieksmaak aangeeft en Archy doet de rest.
 • De Oase: Tussen het groen is het hier te doen! Lekker down to earth worstelen in het modderbad, struinen langs de kraampjes van de farmers market en leer op de terugweg gelijk even hoe je foodblogger wordt. Tussen de bomen vind je de Secret Garden Stage, waar je heerlijk kunt chillen bij fijne akoestische sessies.
 • Shoppen op de Swan Market: Op deze markt kun je mode, sieraden, vintage, accessoires en betaalbare kunst terugvinden. Dit alles overgoten met een feestelijk Mundial-sausje.
 • Genderneutrale toiletten: Festival Mundial is het eerste festival met genderneutrale toiletten. ”Wij vinden het vooral belangrijk dat je lekker jezelf bent. Niets is vreemd of raar en iedereen is hartstikke welkom!”

Een goede bodem

Op een festival heb je natuurlijk een goede bodem nodig. Op Festival Mundial geen gebrek aan heerlijk eten. Op het terrein staan ruim 25 eetgelegenheden waar je fantastisch kunt eten. Het is moeilijk kiezen uit al het lekkers dat beschikbaar is, bekijk daarom vandaag nog de verschillende foodtrucks en eettentjes op het festival.

Handig: een plattegrond

Vergeet onderstaande plattegrond niet op te slaan op je telefoon. Deze kan namelijk goed van pas komen komend weekend.

14c8efe5-e8bc-4a03-a840-bc0c8d0fb4c3

Tickets

Kortom: al het bovenstaande en nog veel en veel meer wil je dit weekend niet missen in de Tilburgse Spoorzone. Nog geen kaarten? Geen stress want er zijn er gelukkig nog een aantal beschikbaar. Voor een weekendticket betaal je €45,- en een dagticket kost €32,50. Wil je twee dagen gaan en in Tilburg overnachten? Dat kan gelukkig. Koop dan een combiticket + stadscamping voor €72,50. De Stadscamping ligt op loopafstand van het festivalterrein en je slaapt tussen honderden andere festivalgangers.

Op de foto

Onze fotografen zijn uiteraard ook dit jaar weer te vinden op Festival Mundial. Kom je ze tegen? Lach dan eventjes vriendelijk naar het vogeltje. De foto is een dag later terug te vinden op www.tilburg.com/fotos.

Reageer op dit bericht