Nieuws

tilburg hap stap festival
Let op! Dit artikel is al 1647 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles wat je moet weten over het Tilburg Hap Stap Festival

Zeeuwse wilde oester uit de Grevelingen, stoute sticky chicken of Tonijncarpaccio met kalamansi. Dat is zomaar een greep uit de tientallen gerechtjes die te proeven zijn tijdens het Tilburg Hap Stap Festival. Dit weekend vindt het foodfestival voor de 22e keer plaats in de Interpolstuin. Lees hier alles wat jij moet weten over Hap Stap 2017.

De smaakmakers

Dit jaar doen er zestien restaurants en eetcafés mee aan het Tilburg Hap Stap Festival. Opvallend is nieuwkomer Druiventros, zij nemen last-minute de plaats in van Brasserij Robben. De deelnemers hebben ieder tussen de drie en vijf gerechtjes op de kaart staan variërend van 1 tot 3 munten. Dit zijn de smaakmakers: (klik op de deelnemer om de gerechten te zien)

Grootste VrijMiBo van Tilburg

Op de eerste dag van Hap Stap staat de vijfde editie van de Grootste VrijMiBo van Tilburg op het programma. Speciaal voor deze borrel begint het programma in de Interpolistuin al om 17.00 uur. DJ’s Wim en Giso zorgen voor fijne plaatjes tijdens de borrel. Om 20.15 uur wordt Hap Stap officieel geopend met een optreden van de Motown Marbles. Check op het facebookevenement om te zien wie van je collega’s of vrienden aanwezig is!

22-05-2015_HSvrijdag_JVF_308

Programma

Nu we het happen behandeld hebben, is het tijd om het stappen uit te lichten. Tijdens het proeven van gerechtjes staat er namelijk een gezellige programmering op het podium in de Interpolistuin.

Op vrijdag verzorgen DJ’s Wim en Giso het terrein van heerlijke deuntjes en speelt soulband Motown Marbles de sterren van de hemel. Op zaterdag speelt coverband Broadway guilty pleasures en wordt tussendoor de Peter Manni Hap Stap Wisseltrofee uitgereikt voor het lekkerste gerechtje. Op zondag is het theatermiddag en is het thema 1001 nachten. Daarna wordt de publieksprijs uitgereikt en sluit coverband Agogo de avond af met dansbare hits. Op Pinkstermaandag staan de kids in the picture tijdens de Sterre-kindermiddag. Daarna is het aan coverband Solid-6 om het festival feestelijk te eindigen. De presentatie van het festival is net als eerdere jaren in handen van Rens Merkelbach.

Praktische informatie

Openingstijden

  • Vrijdag 2 juni: 17.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag 3 juni: 14.00 – 01.00 uur
  • Zondag 4 juni: 14.00 – 01.00 uur
  • Maandag 5 juni: 14.00 – 22.00 uur

Munten

De Hap Stap munten zijn voor €2,50 te koop bij de kassa’s op het festivalterrein. Je kunt hier contant of met PIN betalen. Na het festival zijn de munten geldig tot en met zondag 11 juni 2017. Je kunt hiermee betalen bij de deelnemende horecaondernemers (met uitzondering van Cookaholics en Meat). Ook is het mogelijk de overige munten in te wisselen bij de kassa.

Terugblikken op vorig jaar


Zoals elk jaar zijn de fotografen van Tilburg.com weer aanwezig op het Tilburg Hap Stap Festival. Kom je ze tegen? Lach dan even lief en bekijk de volgende dag je foto’s op tilburg.com/foto’s of op hapstap.nl/fotos. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging? Check dan hier de foto’s:

Reageer op dit bericht