Nieuws

bekerfinale
Let op! Dit artikel is al 168 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles wat jij moet weten over de bekerfinale Willem II – Ajax

Cupkoorts in Tilburg! Willem II staat zondag 5 mei om 18:00 uur in de bekerfinale en moet Ajax verslaan om de beker daadwerkelijk mee naar Tilburg te nemen. De spelers, staf en supporters maken zich op voor één van de meest belangrijke wedstrijden ooit. Alles wat jij moet weten als supporter, of je nu afreist naar de Kuip of niet, lees je in dit artikel. 

Kleine 20.000 Willem II supporters

Er reizen komende zondag 18.400 Willem II supporters af naar de Kuip. Daarmee is het gedeelte waar de Willem II supporters staan helemaal uitverkocht. Ongetwijfeld zullen er ook een hoop supporters op de gemengde vakken op de lange zijde plaatsnemen.

De Willem II supporters vertrekken met honderden bussen in verschillende clusters vanuit evenemententerrein ’t Laar naar Rotterdam. Ook reizen er duizenden supporters met de auto af. Alles hierover lees je op de website van Willem II.

Activiteiten in aanloop naar de finale

Natuurlijk wordt er in aanloop naar de finale genoeg georganiseerd. We zetten het voor je op een rijtje.

Zaterdag 4 mei 12:30 uur: uitzwaaimoment spelersgroep en staf

De spelersgroep en technische staf van Willem II trainen zaterdag tijdens de laatste training besloten. Daarna vertrekken ze naar Rotterdam om in een hotel in alle rust toe te leven naar de finale. Er is wel een uitzwaaimoment afgesproken waardoor alle Willem II supporters de kans krijgen om de spelers een hart onder de riem te steken en te laten zien dat ze achter het team staan.

De spelers vertrekken tussen 12:30 – 12:45 uur vanaf het Willem II stadion. De verschillende supportersgroeperingen van Willem II roepen alle Willem II supporters op om hier naartoe te komen.

De spelersbus vertrekt vanaf p3 (parkeerterrein vak K) richting de Goirleseweg om vanuit daar richting Goirle te rijden.

Zondag 5 mei: vanaf 10:00 uur supportersplein geopend

Voorafgaand aan het vertrek van de supporters naar Rotterdam, wordt er voor supporterscafé d’n Beitel en op evenemententerrein ’t Laar een supportersplein ingericht. Supporters zijn vanaf 10:00 uur welkom om wat te eten en te drinken. Natuurlijk zijn er ook verschillende dj’s aanwezig.

D’n Beitel sluit na het vertrek van het laatste cluster en is bij terugkomst in Tilburg niet geopend.

Supporters die op vak X staan tijdens de finale, verzamelen om 10:30 uur op het Olympiaplein.

Zondag 5 mei: vanaf 14:30 uur supportersplein bij de Kuip geopend

Ook bij de Kuip worden door de werkgroep Bekerfinale verschillende activiteiten georganiseerd. Er staan verschillende artiesten op het podium en ook voor de kids wordt een ruimte ingericht.

Line-up supportersplein

  • 14:30 – 15:00 uur: DJ Bram Verschuren
  • 15:00 – 15:30 uur: DJ Finest
  • 15:30 – 16:30 uur: Buren van de Brandweer
  • 16:30 – 17:15 uur: Ricardo Moreno vs DJ Hyperactivo

Kids/familieplein

Op het kids/familieplein kunnen gezinnen terecht. Er staan picknicktafels, meerdere luchtkussens, er staat een snowglobe met rood-wit-blauwe confetti erin waar je op de foto kunt en DJ Sjef zorgt voor de muziek.

Supportersplein bekerfinale Willem II - PSV in 2005

Voor de thuisblijvers

Ook voor de thuisblijvers wordt er veel georganiseerd. Zo is het bevrijdingsconcert in de Piushaven eenmalig vervroegd naar 14:00 uur. Aansluitend kunnen supporters in de stad de bekerfinale bekijken. Er wordt een groot scherm op de Heuvel ter hoogte van het standbeeld van Willem II geplaatst. Een dj warmt het publiek vanaf 15:00 uur op. Ook Café de Kok zendt de wedstrijd op een groot scherm uit. De volgende horecazaken lieten eveneens weten dat ze de finale gaan uitzenden:

  • Café Brandpunt
  • Café Philip
  • Gin Fizz
  • Ruby’s Irish Pub
  • Café ’t Uilennest

Eventuele huldiging

Mocht het Willem II lukken om de beker te winnen, dan wordt de spelersgroep een dag later op maandag 6 mei gehuldigd. De huldiging staat dan om 19:30 uur op de Heuvel op het programma. Bij verlies worden de festiviteiten afgelast en volgt er geen huldiging.

Reageer op dit bericht