Op tv: Andere Tijden over illegaal carnaval in Tilburg

Update: bekijk hier de aflevering van Andere Tijden terug.

Onze tip voor aankomend weekend: zap zaterdag na Wie is de Mol even door naar NPO2. Daar licht het televisieprogramma Andere Tijden namelijk het illegaal carnaval in Tilburg uit. Want wist je dat carnavallen in de jaren ’60 in Tilburg verboden was?

Het programma Andere Tijdens vertelt op de eigen website over de aflevering: “In Tilburg was het – anders dan in andere Brabantse steden – streng verboden om gekostumeerd over straat te gaan. Carnaval werd alleen in de beslotenheid van een kroeg gevierd. Tegen de eerste illegale carnavalsoptochten in 1963 en 1964 trad de politie streng op; de stoet werd ontbonden en de deelnemers kregen een bekeuring.”

Meer info

Meer over het Tilburgse illegale carnaval in Andere Tijden op zaterdag 11 februari, om 21.20 uur op NPO 2. Bekijk ook eens de website, hier krijg je al een korte samenvatting over de aflevering en carnaval in Tilburg.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg