Nieuws

yogascholen in tilburg
Let op! Dit artikel is al 472 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ashtanga, vinyasa en meer: 8x yogascholen in Tilburg

Ben je gek op yoga? Tilburg heeft een hele hoop yogascholen waar je terecht kan fijne yogalessen. Veel yogascholen bieden lessen aan voor beginners, zoals vinyasa flow. Ook worden er bij sommige yogascholen lessen voor gevorderden gegeven, zoals ashtanga of mysore. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt? Dalí van Zonderzooi, zelf groot fan van yoga, zet de leukste yogascholen in Tilburg voor je op een rijtje!

Tekst & foto’s: Dalí Brackenie

Yoga 013

yogascholen in Tilburg

Yoga 013 is een heerlijke yogastudio in Tilburg, waar je terecht kan voor verschillende stijlen yoga en pilates. Zo wordt hier elke ochtend om 6.00 uur al mysore gegeven. Ook kan je bij Yoga 013 terecht voor vinyasa en ashtanga yoga. De lessen worden met veel passie gegeven voor Ellen en Sander, die beide al jarenlang ervaring hebben in de yogawereld. De sfeer is hier erg knus en er is veel persoonlijke aandacht tijdens de lessen. Ook wordt er elke dinsdagavond Yoga Lab gegeven, waarbij je bepaalde technieken zoals handstanden onder de knie kan krijgen. Je kan hier een gratis proefles volgen om kennis te maken met Yoga 013.

Studio Element

Studio Element is een fijne yogastudio in de buurt van de Korvel. Ze bieden hier onder andere yoga, pilates, massage en meditatie. De lessen bij Studio Element worden gegeven in kleine groepjes, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Ook kan je hier terecht voor een privé yogales, voor als je je yoga practice écht even goed onder de knie wilt krijgen. Elke week worden er meer dan 30 lessen gegeven, genoeg keuze dus! Daarnaast worden er vaak workshops in het teken van yoga gegeven, zoals yoga nidra met klankschalen of mindful wandelen. Wil je eens ervaren hoe het hier is? Je kan een proefles volgen of kiezen voor een rittenkaart met 3 proeflessen voor €15.

Sooss

yogascholen in tilburg

Midden in het centrum van Tilburg vind je Sooss; een fijne plek waar yoga in kleine groepen wordt gegeven. Je kan hier kiezen voor hatha yoga, mindful yoga of BBB yoga. De yogalessen bij Sooss worden elke dinsdag- en donderdagavond gegeven. Je kan kiezen voor een 6- of 12-weekse yogacursus, om zo alle yoga oefeningen goed onder de knie te krijgen. Wil je jezelf even helemaal in de watten leggen? Neem dan ook eens een heerlijke ontspanningsmassage bij Sooss.

Paksini Reiki & Yoga

Wil je thuis aan de slag met privé yogalessen? Dan is Merel van Paksini Reiki & Yoga wie je moet hebben. Merel geeft heerlijke ontspannende yogalessen en let daarbij goed op je ademhaling en houdingen. Door haar aanwijzingen kan je op een goede manier aan je yogahoudingen werken, wat handig is als groepslessen niet jouw ding zijn. Daarnaast geeft Merel eens in de zoveel tijd ook yoga en reiki sessies bij Pleïade, welke echt een aanrader zijn. Door middel van reiki worden blokkades in je lichaam een stuk minder, zodat je je weer helemaal opgeladen voelt.

Ik Groei

yogascholen in Tilburg

Ik Groei is een yogastudio waar je even helemaal zen kan worden. Er worden hier verschillende soorten yoga aangeboden, zoals yin yoga, zwangerschapsyoga en kinder yoga. De zwangerschapsyoga is echt een aanrader voor mommy’s to be, aangezien je door middel van yoga- en pilates oefeningen leert om je bekken en rug sterk te houden. Dankzij deze lessen krijg je een betere houding en heb je na de bevalling ook weer sneller controle over je buik en bekken. Houd je wel van een beetje uitdaging? Dan is de kracht yoga van Ik Groei wel iets voor jou. Daarbij wordt je fysiek uitgedaagd en is het lekker zweten tijdens de les!

Pleïade

In hartje centrum vind je Pleïade, waar in de oase ruimte yogalessen gegeven worden door Annemarie. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor hatha yoga, slow yoga of een taoïstische geleide meditatie. Vooral hatha yoga is erg fijn als je net begint met yoga, aangezien het tempo hierbij wat lager ligt. Ook slow yoga is ideaal voor beginners. Hierbij beoefen je juist bewust in een langzaam tempo yoga, zodat je alle oefeningen goed onder de knie krijgt. Persoonlijke begeleiding staat centraal bij Annemarie en ze helpt je goed met alle oefeningen. Je kan hier een gratis proefles boeken om te ervaren hoe het is.

Yogacentrum Tilburg

yogascholen in Tilburg

Yogacentrum Tilburg is het grootste yogacentrum in Tilburg, ze geven hier maar liefst  60 (!) lessen per week. Dit yogacentrum heeft momenteel zelfs twee locaties, namelijk in de Reeshof en in de buurt van het Wilhelminapark. Je kan hier terecht voor verschillende soorten yoga, zoals kundalini yoga, hot vinyasa flow en ashtanga yoga. Wil je eens een keertje lekker zweten? Dan is de hot vinyasa flow echt een aanrader. Hierbij wordt de les gegeven in een infrarood verwarmde ruimte waarbij de temperatuur wel kan oplopen tot 40 graden. De infrarood straling is erg goed voor je spieren en maakt je lichaam lekker soepel. Ook geeft Yogacentrum Tilburg in de zomer lessen in het Wilhelminapark. Je kan hier een gratis proefles volgen of een maand onbeperkt yoga proberen voor €30.

  • Locatie Tilburg Centrum: Dudokhof 79-01A, 1041 EZ Tilburg. Locatie Tilburg Reeshof: Ketelhavenplein 153, 5045 NE Tilburg.
  • Website: https://yogacentrumtilburg.nl/

BBB Tilburg

Ken je BBB aan de Piushaven al? Ook bij deze health boutique kan je terecht voor yogalessen. Bij BBB worden twee soorten yogalessen gegeven, namelijk vinyasa yoga en ashtanga yoga. De lessen worden gegeven op woensdag- en zaterdagochtend. Vinyasa yoga is een heerlijke zachte yoga flow, ashtanga yoga is wat pittiger en meer uitdagend. Elke les wordt afgesloten met een heerlijke meditatie en daarna kan je altijd even rustig bijkomen met een lekker kopje thee. Je kan hier een gratis proefles boeken om te kijken of het wat voor je is.

Reageer op dit bericht