Auberge du Bonheur brengt eigen Vermoed 1712 op de markt

vermoed 1712

Vermout bestaat al sinds de 18e eeuw en is sinds die tijd vele malen in en uit de mode geweest. Deze zomer is vermout, mede dankzij de populariteit van gin weer helemaal in. Trendwatchers voorspellen dat deze kruidenwijn weleens de volgende hype kan worden. Volgens Ralph Blaakenburg, cuisinier van Auberge du Bonheur, ontbreekt het de bestaande vermouts aan uitstraling en smaakdiepgang en vindt de tijd rijp voor een eigen vermout.

Kruiden en specerijen uit de Oude Warande

Vermout is een aperitief op basis van wijn, versterkt met alcohol en natuurlijke aromaten. Samen met stadsbioloog Gert Brunink ging Blaakenburg op zoek naar de beste kruiden en specerijen in en om het sterrenbos de Oude Warande. Vlierbloesem is een belangrijke smaakmaker geworden van de witte vermout van de Auberge. Na maanden experimenten om tot een juiste dosering van kruiden te komen, is de drank door Hans Robben (Jonkers Distillers) uit Tilburg geproduceerd. Het aperitief is op vele manieren te drinken en leent zich ook voor een mix of een cocktail. Een simpele en frisse manier is mixen met tonic

Vermoed 1712

Vermoed 1712, is de naam van de huis-vermout van Auberge du Bonheur. De naam 1712 is afgeleid van het park de Oude Warande. In 1712 werd het park de Oude Warande aangelegd in opdracht van de Duitse prins Willem van Hessen-Kassel, die op dat moment heer van de heerlijkheid Tilburg en Goirle was. Sinds 1986 is Auberge du Bonheur gevestigd in het landhuis aan de rand van dit park.

De huisvermout Vermoed 1712 is verkrijgbaar bij Auberge du Bonheur in flessen van 1,0 en 0,2 liter.